Η λιστομαχία τελείωσε, ο πόλεμος συνεχίζεται

Αν κρίνει μάλιστα κανείς από το χθεσινό «μπρα-ντε-φερ» μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Αλέξη Τσίπρα στο κλείσιμο της συζήτησης στη Βουλή, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, αντιλαμβάνεται τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη του έδωσαν τη λίστα προς δημοσίευση στον Κώστα Βαξεβάνη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τον ενοχλεί που δημοσιεύθηκε, αλλά που την έδωσαν εκείνοι. «Γιατί δεν απάντησε ο κ. Παππάς (σ.σ. Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα) που τον κατονομάζει δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας ως προσωπικά υπεύθυνο για το μοίρασμα των αντιγράφων; Δεν ήταν επίσης ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έλεγε δημοσίως ότι έρχονται τα στοιχεία από τη Γαλλία και είναι μέσα η οικογένεια του Βενιζέλου;», είπε, καταλογίζοντας πολιτική ευθύνη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την μετατροπή του δημόσιου βίου σε «ζούγκλα».

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι τους καταγγέλλει για σκευωρία επειδή υποστήριξαν έναν δημοσιογράφο – εκδότη που δημοσίευσε την λίστα, όταν τον υποστήριξε μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου και η διεθνής ένωση δημοσιογράφων.

Αναφερόμενος σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί λιστών τύπου Siemens ή Λαγκάρντ όπου περιλαμβάνονταν όσοι καλούνται να υπογράψουν για να ληφθούν οι δόσεις του δανείου, αποκρούοντας το επιχείρημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι θα κληθεί και εκείνος να το κάνει, ο κ.Βενιζέλος απάντησε, χαρακτηρίζοντάς τον ως ‘επαγγελματία ασυγκράτητο συκοφάντη’. Νωρίτερα, δε, είχε υποστηρίξει ότι δεν τον θέλει στη Βουλή ως πολιτικό αντίπαλο αλλά ως κατηγορούμενο, καταγγέλλοντας και την ‘επιλογή’ συμπεριφοράς του ‘κατηγορουμένου’ μεταξύ εκείνου και του κ.Παπακωνσταντίνου. «Είναι θεσμικώς ανατριχιαστικά πράγματα αυτά», είπε, σημειώνοντας ότι είναι ιερό το δικαίωμα του κατηγορούμενου και «ανίερο το δικαίωμα του σκευωρού». Και αυτά είναι μόνο η αρχή…

Keywords
Τυχαία Θέματα