ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

Οξεία επίθεση στη Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του ελληνικού παραρτήματος του ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ», παρουσία του προέδρου της Γερμανικής Αριστεράς, Μπερντ Ρίξινγκερ.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να θυμηθούν την

παραίνεση του γερμανού συγγραφέα Τόμας Μαν, «να εργαστούν όχι για μια γερμανική Ευρώπη, αλλά μια ευρωπαϊκή Γερμανία» και σημείωσε ότι «η κ. Μέρκελ δεν τον άκουσε, δεν τον διάβασε και τον αντέστρεψε». «Οικοδομεί τη γερμανική Ευρώπη. Σε βάρος της ίδιας της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής Γερμανίας», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι το πολιτικό διακύβευμα σήμερα για ολόκληρη την Ευρώπη είναι «να ανακόψουμε την οπισθοχώρηση στη βαρβαρότητα του πιο επιθετικού, νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Να επαναθεμελιώσουμε τη Δημοκρατία. Την οποία απαξιώνει ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός του ευρωπαϊκού πολιτικού κατεστημένου».

«Η εμμονή των πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης στη γενικευμένη και διαρκή λιτότητα δεν είναι η λύση στην κρίση. Είναι η ίδια η κρίση. Γι’ αυτό, εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη σήμερα από το νεοφιλελευθερισμό», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι στην Αθήνα τώρα «συνοψίζεται η σημειολογία της Ιστορίας. Δύο κόσμοι αντιπαρατίθενται. Ο κόσμος της λιτότητας και της ύφεσης με τον κόσμο της κοινωνικά δίκαιης και οικολογικά βιώσιμης ανάπτυξης. Ο κόσμος των τραπεζιτών και της τραπεζοκρατίας με τον κόσμο των πολιτών και της Δημοκρατίας. Ο κόσμος της κας Μέρκελ, του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη με τον κόσμο του Die Linke και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι συγκρούονται δύο σχέδια για την Ευρώπη: «Αυτό που μας γυρνά πίσω στην πιο σκοτεινή περίοδο της ευρωπαϊκής Ιστορίας με εκείνο της ελπίδας για τη προοδευτική επαναθεμελίωση της Ευρώπης. Η κα Μέρκελ ήρθε σήμερα στην Αθήνα για να υποστηρίξει για μια ακόμη φορά το πρώτο σχέδιο. Δεν είχε τίποτα καινούργιο να κομίσει, πέραν της επιβεβαίωσης του αδιεξόδου και της επιμονής της στο λάθος. Η επίσκεψή της στην Αθήνα αποδείχτηκε ένα μεγάλο πολιτικό φιάσκο. Ήρθε μόνο και μόνο για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση και το καταστροφικό μνημόνιο, τα νέα μέτρα των 13,5 δις, τα οποία αν εφαρμοστούν θα βουλιάξουν ακόμα περισσότερο την Ελλάδα και θα αποσταθεροποιήσουν ακόμα περισσότερο την Ευρώπη», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την γερμανίδα καγκελάριο ότι «το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να συνεχιστεί το Μνημόνιο, ως σχέδιο υφαρπαγής του δημόσιου πλούτου της χώρας. Γι’ αυτό, αντί να φέρει μαζί της τη λίστα Χριστοφοράκου, φέρνει τους φίλους του κυρίου Χριστοφοράκου, για να προετοιμάσουν το πλιάτσικο».

Keywords
Τυχαία Θέματα