ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σε Ευρώπη και ΗΠΑ κάνουν αναφορά στο ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα. Σε αυτά γίνεται λόγος για στήριξη της Γερμανίας στις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση, αλλά και στη λαϊκή οργή που εκφράστηκε με διαδηλώσεις σήμερα στην Αθήνα.


Handelsblatt:

«Δεν ήρθα ως δασκάλα» είναι ο τίτλος της δικτυακής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας. Κάποιοι την είδαν ως μεσσία άλλη ως Μεφιστοφελή τονίζεται στο άρθρο και επισημαίνεται ότι η κ. Μέρκελ χρησιμοποίησε προσεκτικά τις λέξεις της.

The New York Times:Ένθερμη υποδοχή από την κυβέρνηση και λαϊκή οργή για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

CNN:Διαδηλώσεις την ώρα που η Μέρκελ εξέφραζε την αλληλεγγύη της στην πληγωμένη από την λιτότητα Ελλάδα

Ηuffington post:Εχθρική υποδοχή της Μέρκελ στην Αθήνα

France 24:Η Μέρκελ υπόσχεται στήριξη στην Αθήνα

Ο ίδιος τίτλος και στο BBC με αναλυτικό ρεπορτάζ στα επεισόδια.

Πρόκειται για μια συμβολική επίσκεψη που έχει ως στόχο να δείξει την συνεχιζόμενη στήριξη για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, γράφει το BBC.

Η Corriere della Sera, στο εκτενές ρεπορτάζ κάνει λόγο για την αναγνώριση από πλευράς Μέρκελ, της μεγάλης προόδου που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, αλλά και στις δηλώσεις Σαμαρά για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να παραμείνει στο ευρώ. Επίσης αναπαράγει τα ελληνικά ρεπορτάζ για την σημερινή ενδυματολογική επιλογή της Άγκελα Μέρκελ λέγοντας ότι η καγκελάριος φορούσε το ίδιο πράσινο σακάκι που είχε επιλέξει και στις 22 του περασμένου Ιουνίου, κατά την διάρκεια του αγώνα Γερμανίας-Ελλάδας, στην Πολωνία, στα πλαίσια του Euro.

Le Monde:Καλωσόρισμα Μέρκελ από βίαιες διαδηλώσεις είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας. Στη ιστοσελίδα της η εφημερίδα αναφέρεται στα «ενθαρρυντικά» λόγια της Μέρκελ η οποία αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι ευχήθηκε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα