ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Την εκτίμηση, ότι η παρούσα Βουλή, αν τα κόμματα επιδείξουν ευθύνη, θα μπορούσε να δώσει κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Βενιζέλος, υπενθύμισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι που δυσπιστούσαν ως προς το αν η Ελλάδα μπορούσε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις

της, είχαν ζητήσει τις υπογραφές όλων των ελληνικών κομμάτων, ως προϋπόθεση για την 5η και την 6η δόση, για το νέο δάνειο και την μείωση του χρέους.

«Αν είχε γίνει έτσι, σήμερα ίσως να είχαμε λιγότερους “τσάμπα μάγκες”»  εξαπολύοντας επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο υποστήριξε ότι παραπλάνησε την ΚΟ του κόμματός του ως προς την θέση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού».

Ο κ. Βενιζέλος επανέφερε την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις και δήλωσε ότι θα λάβει την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Στον αντίποδα, εκτίμησε ότι μια οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα οδηγούσε στο αδιέξοδο, λόγω της οξύτατης κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα και οι πολίτες.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι  το «μορατόριουμ» στην εξυπηρέτηση του χρέους που πρότεινε ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε χρεοκοπία και επισήμανε ότι στη χθεσινή του συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον ρώτησε αν εννοεί «μονομερές μορατόριουμ» (εκ μέρους της Ελλάδας), ο κ. Τσίπρας, του απάντησε ότι δεν εννοεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «αυτό όμως, δεν το άκουσε ο ελληνικός λαός».

Keywords
Τυχαία Θέματα