«Επιστράτευση» ante portas

08:12 4/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση, νομικώς ορθό «επίταξη προσωπικών υπηρεσιών», των απεργών της ΔΕΗ, εφόσον αυτοί δεν πειθαρχήσουν σε ενδεχόμενη απόφαση του Πρωτοδικείου που θα κρίνει ως παράνομη ή καταχρηστική την απεργία τους.

Το Μαξίμου αναμένει τη σημερινή εκδίκαση της αίτησης που έχει καταθέσει

η διοίκηση της ΔΕΗ εναντίον των απεργών και, φυσικά, το εάν θα πειθαρχήσουν σε αυτή οι εργαζόμενοι προκειμένου να διαμορφώσει τη στάση της. Κυβερνητικοί παράγοντες, πάντως, υπογράμμιζαν προς το Matrix24.gr ότι στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν συμμορφωθούν σε μία πιθανολογούμενη καταδικαστική απόφαση, τότε η κυβέρνηση θα κινηθεί με ταχύτητα «προκειμένου να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο και την ελληνική οικονομία». Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι η επιστράτευση δεν αποκλείεται να είναι και ζήτημα λίγων ωρών καθώς η κυβέρνηση μπορεί να αρχίσει να την υλοποιεί ακόμη και απόψε το απόγευμα ή μέσα στο σαββατοκύριακο.

Το Μαξίμου επιχειρηματολογεί υπέρ της μη αναμονής, σημειώνοντας πώς εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου κάθε ημέρα που περνά με απεργίες προσθέτει τεράστιο κόστος στην ελληνική οικονομία, στην ίδια τη ΔΕΗ και υπονομεύει το τουριστικό προϊόν. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, άλλα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο η επιστράτευση να καταστεί... κενό γράμμα, κάτι που μπορεί να συμβεί αν αντί των απεργών γύρω από τους χώρους των εργοστασίων παραγωγής βρεθούν πολίτες ή τοπικοί φορείς προκειμένου να διαφυλάξουν την κινητοποίηση. Σε μία τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση θα κληθεί να αναμετρηθεί εκτός από τους «απαξιωμένους» συνδικαλιστές και με τις τοπικές κοινωνίες. Κάτι που, προς το παρόν, ούτε που θέλουν να σκεφτούν οι επιτελείς του Μαξίμου...

Keywords
Τυχαία Θέματα