ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ

23:05 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Μεταρρυθμίσεις για αύξηση παραγωγικότητας ή μειώσεις μισθών προτείνει για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Γενεύη η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι στις νότιες χώρες της Ευρωζώνης, οι μόνες επιλογές που έχουν είναι η αύξηση της παραγωγικότητας ή η μείωση των μισθών.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο για να φέρουν παραγωγικότητα

και οι χώρες αυτές δεν έχουν χρόνο, ενώ τόνισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, οι μισθοί θα πρέπει να προσαρμοστούν.

Η Κριστίν Λαγκάρντ έφερε και πάλι ως παράδειγμα την Ελλάδα, προβάλλοντας την άποψη ότι ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας είναι 50% υψηλότερος απ’ ό,τι στην Πορτογαλία, 17% υψηλότερος απ’ ό,τι στην Ισπανία και 5-7 φορές υψηλότερος απ’ ό,τι στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Επίσης αναφέρθηκε και στα «κλειστά επαγγέλματα» στη νότια Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, επισημαίνοντας την περίπτωση των φορτηγών και ότι κοστίζει λιγότερο στη χώρα μας η αγορά μιας εισαγόμενης ντομάτας από την Ολλανδία σε σχέση με την τιμή της ντομάτας που παράγει ο Έλληνας αγρότης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι «κάτι λάθος» υπάρχει, σημειώνοντας μάλιστα το «φανταστικό κλίμα» που έχει η Ελλάδα για την καλλιέργεια μιας νόστιμης ντομάτας. «Ο κλάδος αυτός απελευθερώνεται και τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο» επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα