ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

«Δεν πρότεινε δημοψήφισμα ούτε είπε κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Άνγκελας Μέρκελ, διαψεύδοντας για μια ακόμη φορά  και  σήμερα, ότι η καγκελάριος πρότεινε να οργανωθεί στην Ελλάδα ένα δημοψήφισμα

για το ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Γκέοργκ Στράιτερ, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και υποστήριξε ότι η καγκελάριος δεν είναι διατεθειμένη να «παράσχει τα υλικά στην πολιτική κουζίνα» της Ελλάδας.

Στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης τύπου, ο εκπρόσωπος Γκ. Σράιτερ δήλωσε πως η καγκελάριος δεν θα παράσχει υλικά σ’ αυτή την πολιτική κουζίνα ανάμεσα στα κόμματα, που σιγοβράζει. Και συμπλήρωσε ότι η Μέρκελ παραμένει αντίθετη σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα. Σε πιεστικές ερωτήσεις ελλήνων αλλά ξένων δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το περιεχόμενο της συζήτησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ήταν εμπιστευτικό.

Να σημειωθεί πάντως, ότι το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» διαβεβαιώνει στο σημερινό τεύχος του ότι η καγκελάριος έκανε πράγματι την πρόταση αυτή. Ο κ. Στράιτερ δήλωσε πως η κυκλοφορία της πληροφορίας μπορεί να οφείλεται σε «παρεξήγηση, κακή κατανόηση»

Keywords
Τυχαία Θέματα