Έντονη τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν

21:25 1/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία του στον κ. Πούτιν για την αυξανόμενη υποστήριξη που, όπως είπε, προσφέρει η Μόσχα στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην προτίμησή του για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, προστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι δύο ηγέτες, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας ανάμεσά τους.

Αυτή ήταν η πρώτη συνομιλία ανάμεσα στους δύο ηγέτες από την 17η Ιουλίου, όταν καταρρίφθηκε το αεροσκάφος Boeing 777

της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι το επιβατικό αεροσκάφος αυτό καταρρίφθηκε από έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ κλιμάκωσαν την πίεση στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα επιβάλλοντας νέες κυρώσεις.

Ακόμη, ο Ομπάμα αναφέρθηκε στις ανησυχίες του για αυτή που η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι υπήρξε μια παραβίαση από τη Ρωσία της Συνθήκης για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς (INF) του 1987.

Μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την ίδια συνομιλία αναφέρει πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Ομπάμα πως η Μόσχα θεωρεί τις νέες κυρώσεις οι οποίες επεβλήθησαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία είναι αντιπαραγωγικές και ότι η «τρέχουσα κατάσταση» δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα καμιάς από τις δύο χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα