Ενθουσιασμένος με την Ακρόπολη και τον… ταραμά ο Γκάουκ

09:14 7/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Έτσι το πρώτο πιάτο που ήρθε και ενθουσίασε τον Γερμανό ήταν… ταραμοσαλάτα λευκή. Ο κ. Γκάουκ μάλιστα ρώτησε πώς παρασκευάζεται. Αλλά το ίδιο ενθουσιασμένος φάνηκε να είναι όταν ήρθε και το δεύτερο πιάτο, που δεν ήταν άλλο από… μελιτζανοσαλάτα. Όπως γράφει ο Βηματοδότης, όταν ήρθε το τρίτο πιάτο, ένα καλοψημένο στα κάρβουνα χταποδάκι, ενθουσιάστηκαν όλοι και κυρίως ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ελληνογερμανικής φιλίας κ. Χρ. Κέλλας. Ως κύριο πιάτο σερβιρίστηκε λαβράκι ψητό συνοδευόμενο από χωριάτικη σαλάτα

(με μπόλικο κρεμμύδι) και λευκό κρασί.

«Ξέρετε», τους είπε κάποια στιγμή ο Γερμανός πρόεδρος, «λένε ότι η Ευρώπη χτίστηκε πάνω σε τρεις λόφους. Στον λόφο της Ακροπόλεως, στον λόφο της Ρώμης με το Καπιτώλιο και στον λόφο του Γολγοθά».

Γιατί νομίζετε ότι τα είπε όλα αυτά; Επειδή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας και έμεινε εκστασιασμένος από την επίσκεψή του στην Ακρόπολη: «Μείναμε εκεί για 45 λεπτά, ήθελα να έμενα εκεί επί δύο ώρες». Δεν έχασε την ευκαιρία ο βουλευτής Λάρισας κ. Κέλλας και τον προσκάλεσε να έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα για διακοπές: «Θα το ήθελα, αλλά να έρθω ως τουρίστας» απάντησε ο κ. Γκάουκ και ήταν τέτοια η οικειότητα που αναπτύχθηκε στο τραπέζι στον Διόνυσο που το πρωτόκολλο πήγε περίπατο: «Να μας έρθετε με το… σορτσάκι» του είπε ο κ. Κέλλας σε άψογα γερμανικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα