Θέλει… Γιούνκερ και πολιτική στήριξη ο Σαμαράς

09:00 7/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημερώνεται, διαρκώς, για τις εξελίξεις και, κυρίως, για τις εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ενώ συνεργάτες του εμφανίζονται ενοχλημένοι, ειδικά για την επιλογή του ΔΝΤ να θέσει ζήτημα επάρκειας των προβλέψεων ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, στοιχείο που όπως έλεγαν δεν περιλαμβάνεται στην αξιολόγηση της τρόικας.

Την ίδια στιγμή, το Μαξίμου

εμφανίζονταν αποφασισμένο να μην αποδεχθεί τις απαιτήσεις των πιστωτών για ένα νέο κύκλο κινητικότητας και απολύσεων στο Δημόσιο, να μην προχωρήσει στη με νόμο αλλαγή του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων αλλά και να μην απελευθέρωση συλλήβδην το «φρέσκο γάλα» και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ο κ. Σαμαράς, που μαζί με την Άγκελα Μέρκελ, πρότειναν την υποψηφιότητα του κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ για την Προεδρία της Κομισιόν εκ μέρους του ΕΛΚ (άλλοι υποψήφιοι ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ και ο Λετονός Βάλντις Ντομπρόβσκις) θα επιδιώξει, ήδη από σήμερα, να πείσει τους εταίρους του για την ανάγκη μίας πολιτικής απόφασης για την Ελλάδα. «Δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι που μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο αμφισβητούσαν το πρωτογενές πλεόνασμα, να επιβάλλουν θέσεις και απόψεις παραγνωρίζοντας όσα έχει πετύχει η Ελλάδα αλλά και την κρίσιμη πολιτική συγκυρία» σημείωναν χαρακτηριστικά χθες συνεργάτες του κ. Σαμαρά, δείχνοντας τη διάθεση που επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση.

Το Μαξίμου, ωστόσο, έχει πλέον εμπειρία διαπραγματεύσεων και, συνεπώς, είναι σαφές ότι δεν θα μπορέσει να «κερδίσει» όλα όσα έχει θέσει ως απαιτήσεις ή αρνήσεις στο τραπέζι με την τρόικα. Το τελικό μείγμα θα αρχίσει να διαμορφώνεται αφού η Αθήνα αξιολογήσει και τα μηνύματα που λαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο..

Keywords
Τυχαία Θέματα