ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18:30 8/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Την ανάγκη για την εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης, που θα είναι προσαρμοσμένο στον κόσμο της εργασίας υπογράμμισε ο νέος Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

 Πρότεινε την σύσταση ενιαίου φορέα κύριας και επικουρικής ασφάλισης, αλλά και Υγείας. Σε επίπεδο μέτρων πρόκρινε την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών από έναν ενιαίο εισπρακτικό μηχανισμό, ενώ μισθοί, εισφορές και φορολογικές κρατήσεις θα κατατίθενται μέσω τραπέζης και από εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός των οφειλών. Επίσης, πρότεινε την έκδοση του ασφαλιστικού πιστοποιητικού, που θα είναι συμπληρωματικό

της φορολογικής δήλωσης για τις επιχειρήσεις. Ενώ, δεν παρέλειψε να απειλήσει με ποινικές κυρώσεις όσους εργοδότες εισφορο-διαφεύγουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνονται ενιαίοι έλεγχοι από το της Εφορία, το ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ. Όσον αφορά στα πρόστιμα, ο Υπουργός πρότεινε τον εξορθολογισμό των προστίμων και την ενοποίησή τους με άλλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Δεν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ΟΕΚ και στην ΟΕΕ, για τους οποίους εξήγησε ότι θα διατηρήσουν κάποιες αρμοδιότητες, ενώ θα επανέλθει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί η αξιοποίηση των αποθεματικών ων ταμείων και της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων. Μεσοπρόθεσμα, πρότεινε την έκδοση της σύνταξης μέσα σε μια μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα