ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ Ο ΥΦ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

17:55 8/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Την ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση κήρυξε ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι πρέπει να εμπεδωθεί μια νέα φιλοσοφία με αμφίπλευρη εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και των φορολογούμενων, αυστηρή τιμωρία στην περίπτωση της φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής, και δραστική μείωση της γραφειοκρατίας.

Σε επίπεδο φορολογία εισοδήματος

πρόκρινε την απλοποίηση κώδικα φορολογίας εισοδήματος, την επανεξέταση του αριθμού των κλιμακίων φορολογίας και της φορολόγησης της κατοικίας. Εξήγησε ότι πρέπει να αλλάξει το σύσταμα των χρηματικών προσαυξήσεων για μη καταβληθέντες φόρους με την θέσπιση προστίμου ως ποσοστό επί του κυρίου φόρου, που δεν θα μειώνεται σε περίπτωση συμβιβασμού.  Πρότεινε δε την θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για τις εξωχώριες εταιρείες. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί  στην ενοποίηση του μηχανισμού φορολογικών ελέγχων.

Παράλληλα, πρότεινε την κατάργηση του Κ.Β.Σ., αλλά και την επανεξέταση του συστήματος υποβολής δηλώσεων, βεβαίωσης και καταβολής του ΦΠΑ καθώς και της δυνατότητας μετάβασης σε καθεστώς ΦΠΑ πραγματικού χρόνου. Ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για εξίσωση Πετρελαίου Θέρμανσης με Κίνησης για πάταξη λαθρεμπορίου και διαφυγόντων φορολογικών εσόδων. Τόνισε δε ότι πρέπει να επανεξεταστεί το καθεστώς λήψης διασφάλισης μέτρων υπέρ του Δημοσίου ώστε να μην οδηγούνται οι επιχειρήσεις σε κλείσιμο εξαιτίας αυτών των μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα