Ενδοκυβερνητικά παζάρια για τις λαϊκές

22:34 5/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Νομοτεχνικές βελτιώσεις με κυριότερη αυτή που αφορά το καθεστώς της κλήρωσης θέσεων στις λαϊκές αγορές, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σε σύντομη παρέμβαση του, ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η νέα ρύθμιση στην οποία προτίθεται να προχωρήσει θα είναι βάσει κάποιων κανόνων διαφάνειας που επιτάσσει η κοινή λογική αλλά και όσων έχουν ακουστεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

Ακόμα προανήγγειλε

νέα βελτιωτική ρύθμιση για τη διάταξη που αφορά τον Οργανισμών Λαϊκών Αγορών που ως διεύθυνση μεταφέρεται στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ είχε ενημερώσει από νωρίς τον υπουργό Ανάπτυξης για τη στάση του καθώς όπως υποστήριξε, δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση και θα πρέπει το υπουργείο να φανεί διαλλακτικό μπροστά στις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο από τους παραγωγούς όσο και τους εμπόρους.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση από το βήμα της Ολομέλειας της αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσκεψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Θανάση Μπούρα με την συμμετοχή και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργος Βλάχος.

Ενδεικτικό πάντως του κλίματος είναι ότι ενώ αρχικά η συζήτηση του νομοσχεδίου είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας στην ημερήσια διάταξη της Βουλής προβλέφθηκε να υπάρχει εμβόλιμη συνεδρίαση το απόγευμα της Τρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα