Ο γαλαζοαίματος που σκότωσε Ταλιμπάν

«Πήραμε μια ζωή για να σώσουμε μια ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο 28χρονος πρίγκιπας, αναφέρονμτας επίσης ότι όσο ήταν στο Αφγανιστάν, ο στρατός δρούσε περισσότερο αποτρεπτικά, παρά επιθετικά. «Αν υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κακά πράγματα στα παιδιά μας, τότε υποθέτω ότι θα πρέπει να τους βγάλουμε έξω από το παιχνίδι», σημείωσε ο Χάρι. Ο πρίγκιπας μίλησε επίσης για την επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατόπεδο στη νότια επαρχία Χελμάντ, που συνέβη την ημέρα των γενεθλίων του, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Χάρι ο οποίος έχει επανειλημμένως τονίσει, ότι θέλει να αντιμετωπίζεται σαν ένας «κανονικός στρατιώτης», παραδέχθηκε ότι η εμπειρία του ήταν διαφορετική από εκείνη των συναδέλφων του.

Ο πρίγκιπας βρίσκεται υπό τη συνεχή εποπτεία πρακτόρων της υπηρεσίας SO14, που ασχολούνται με την προστασία του, ακόμη και στο Καμπ Μπάστιον, τη μεγαλύτερη επιχειρησιακή βάση των βρετανικών δυνάμεων στον κόσμο. Ωστόσο οι σωματοφύλακές του δεν τον συνοδεύουν στις επιχειρήσεις του εντός του ελικοπτέρου. Οι Ταλιμπάν είχαν αναφέρει ότι θα έκαναν ό,τι μπορούσαν να απαγάγουν ή να σκοτώσουν το Χάρι στην διάρκεια της θητείας του, ενώ ένας Αφγανός πολέμαρχος τον είχε χαρακτηρίσει μεθυσμένο «τσακάλι» που πήγε στη χώρα για να σκοτώσει αθώους Αφγανούς πολίτες.

Αναφερόμενος στη ζωή του μέσα στο στρατόπεδο, ο πρίγκιπας Χάρι την χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογική. Τόσο φυσιολογική, όσο μπορεί να είναι. Δεν μου επιφυλάσσουν διαφορετική μεταχείριση». Ωστόσο, εξέφρασε το παράπονο ότι «πολλοί απ’ όσους δεν μ’ έχουν συναντήσει, μ’ αντιμετωπίζουν εδώ ως το πρίγκιπα Χάρι, αντί για τον λοχαγό Γουέιλς, πράγμα που είναι ενοχλητικό»

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, που έλαβε ενεργό ρόλο σε πολεμικές επιχειρήσεις, μετά από τον θείο του, δούκα της Υόρκης, που έλαβε μέρος στον πόλεμο των Φόκλαντ. Εκτός από τη συζήτηση γα το στρατιωτικό του ρόλο στο Αφγανιστάν, ο Χάρι, μίλησε για διάφορα άλλα θέματα, όπως ότι προκάλεσε κακό στην οικογένειά του όταν απαθανατίστηκε γυμνός σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα