ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης ετοιμάζεται να καταθέσει την Δευτέρα στον ανακριτή η Βίκυ Σταμάτη.

Η κατηγορούμενη επιμένει στην αθωότητά της και επικαλούμενη τόσο την πρόσφατη διάγνωση του ψυχιάτρου που την εξέτασε στις φυλακές του Κορυδαλλού,όσο και την ανάγκη να βρεθεί το συντομότερο δυνατό κοντά στο ανήλικο παιδί της θα επιχειρήσει να πείσει τους δικαστές να … ξεκλειδώσουν με την απόφασή τους το κελί της.

Σε περίπτωση που οι δικαστές επιφυλάξουν για την Βίκυ Σταμάτη ευνοϊκότερη μεταχείριση και ταχθούν υπέρ της αποφυλάκισής της , η κατηγορούμενη μπορεί ,με περιοριστικούς όρους

, να αφεθεί ελεύθερη. Διαφορετικά, θα είναι υποχρεωμένη να παραμείνει έγκλειστη στον Κορυδαλλό περιμένοντας πλέον να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση . Η νέα κλήση, όπως όλα δείχνουν, υπολογίζεται ότι θα … φύγει από το γραφείο του δικαστικού λειτουργού περί τα τέλη του Αυγούστου.

Και τότε η Βίκυ Σταμάτη και όλοι οι προφυλακισμένοι συγκατηγορούμενοί της,προεξάρχοντως του συζύγου της πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας θα περάσουν από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων να απαντήσουν σε σωρεία ερωτήσεων ανακριτή και εισαγγελέων, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους και καλά μελετημένο πλούσιο αποδεικτικό υλικό που προέρχεται από το αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, από την απολογία του Νίκου Ζήγρα, αλλά και από στοιχεία επισήμων αρχών (τράπεζες, υποθηκοφυλακεία) μέσω των οποίων διασταυρώνουν λογαριασμούς και πληροφορίες για άλλα ακίνητα που ενδεχομένως έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση αυτή.

Μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους στο στρατηγείο τους, με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού να αποφασίσουν συνεργαζόμενοι με την νομική του ομάδα ο καθένας, ποιά γραμμή θα ακολουθήσουν όταν ξαναμπούν στην κλούβα της αστυνομίας και ακολουθήσουν το δρομολόγιο με τελικό προορισμό το κτίριο 6 των δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Από τη στάση που θα κρατήσουν και από τις απαντήσεις που θα δώσουν ,όπως λένε νομικοί, θα εξαρτηθεί και ποια θα είνια η περαιτέρω μεταχείρισή τους. Γιατί, αν πάλι οι δικαστικές αρχές θεωρήσουν ότι όλα όσα λένε δεν ταυτίζονται με την αλήθεια και δεν κουμπώνουν με τα ευρήματα , το πιθανότερο είναι – όπως εκτιμάται με βάση τη δικαστηριακή εμπειρία- να μην διαφοροποιηθεί και η αντιμετώπιση της δικαιοσύνης.

Ανεξάρτητα πάντως, από την τακτική που θα ακολουθήσουν οι κατηγορούμενοι ο ανακριτής στοχεύει το συντομότερο δυνατό – πιθανόν και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου – να έχει ολοκληρώσει το δικό του έργο και να παραδώσει τη σκυτάλη μαζί με την ογκωδέστατη δικογραφία στο Εφετείο, ώστε να δρομολογηθεί η έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη. Και αν δεν υπάρχει … εκτροχιασμός του ανακριτικού προγράμματος , στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου οι πρωταγωνιστές της πολύκροτης ιστορίας για τους οποίους η δικαιοσύνη θα κρίνει επαρκείς της ενδείξεις σε βάρος τους θα προσγειωθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Εκε

Keywords
Τυχαία Θέματα