Έλληνας-θύμα απαγωγής στη Νιγηρία

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν απαχθεί ένας Έλληνας, ένας Βρετανός, ένας Ιταλός και τέσσερις εργαζόμενοι με καταγωγή από το Λίβανο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας του Μπαουτσί, ο Μοχάμεντ Λάνταν, δήλωσε: «Έγινε μια επίθεση στο χώρο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco στον τομέα της πόλης της Τζάμα (200 χλμ. από την πόλη Μπαουτσί) από άγνωστους ένοπλους. Επτά εργαζόμενοι της εταιρείας απήχθησαν. Σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας του χώρου», είπε, προσθέτοντας πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Για τον Έλληνα

απαχθέντα, το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του και η πρεσβεία στην Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες Πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σημειώνεται, επίσης, ότι έχει τεθεί σε ετοιμότητα κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία.

Επίσης, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ένας Ιταλός πολίτης απήχθη κατά την επιδρομή, αλλά αρνήθηκε να κάνει γνωστό το όνομά του ή την ηλικία του. Στη Βηρυτό, αξιωματούχος της λιβανέζικης κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι έχουν απαχθεί δύο Λιβανέζοι που εργάζονταν στη Setraco.

Keywords
Τυχαία Θέματα