ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η CITI

Με την έκθεση της Τρόικας εξαρτά και η Citigroup το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Στο τελευταίο report, οι αναλυτές της κάνουν λόγο για έξοδο ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Στην ουσία, ο οίκος επαναλαμβάνει την εκτίμηση που είχε κάνει τον Ιούνιο. Απλώς, μεταφέρει πολύ νωρίτερα αυτό το ενδεχόμενο. Συγκεκριμένα, ενώ στην ανάλυση του προηγούμενου μήνα, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πιθανότητα εξόδου της τάξης του 90% στο διάστημα των επόμενων 12 με 18 μήνες, έρχεται τώρα και κάνει λόγο

για ενδεχόμενο εξόδου μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Καθώς δε, εντός των επόμενων μηνών αναμένεται η έκθεση αξιολόγησης της Τρόικας, οι αναλυτές  δεν αποκλείουν, εφόσον έκθεση είναι καταδικαστική για την Ελλάδα,  και δείχνει ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει εκτροχιαστεί, η έξοδος να γίνει εντός Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου.

Η Citi εκτιμά πάντως, ότι παρά το γεγονός πως οι Ευρωπαίοι δεν αντιμετωπίζουν ως αδύνατο το ενδεχόμενο, η ελληνική έξοδος δεν μπορεί να θεωρείται αναπόφευκτη, καθώς κανείς δεν θέλει να πάρει την ευθύνη ότι την προκάλεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα