Εκλογές ζητά ο Τζουμάκας

Σε μία μακροσκελή δήλωσή του, σημειώνει ότι «οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της τρικομματικής κυβέρνησης, που καθημερινά υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας, μόνο μία υπηρεσία μπορούν να προσφέρουν στην προσφιλή για όλους πατρίδα, να υποβάλουν την παραίτησή τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προκηρυχθούν εντός τριάντα ημερών, εθνικές εκλογές». Προκαλεί δε, τον Αντώνη Σαμαρά και τους συν αυτώ, να αποδείξουν έτσι ότι αποτελούν «αυθύπαρκτη κυβερνητική παράταξη στην Ελλάδα,

που δεν αναμένει τον θρίαμβο της Μέρκελ για να ορθοποδήσει το νεοφιλελεύθερο και καταστρεπτικό έργο τους στην χώρα».

Περιγράφοντας την κυβέρνηση Σαμαρά ως «γραφείο του Βερολίνου στην Αθήνα», τονίζει την ανάγκη της χώρας γα μία νέα πολιτική και κοινωνική ισοτιμία, που θα απαλλάξει τον τόπο και την ΕΕ από το ΔΝΤ και θα συμβάλει στη θεσμοθέτηση ενός ευρωπαϊκού νομισματικού μηχανισμού, μίας κοινής τραπεζικής αρχής και μίας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής.

Απευθυνόμενος στους «κοψοχέρηδες εκ των υστέρων», όπως περιγράφει πολλούς Έλληνες όταν θα καταλάβουν –όπως λέει- ότι η Άνγκελα Μέρκελ υπάρχει ακόμα πολιτικά στο Βερολίνο γιατί το 2012 εκείνοι ψήφισαν τα κόμματα των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επιφυλάσσει στον εαυτό του τον ρόλο του «εκ των προτέρων». Υποστηρίζει άλλωστε ότι «τα είχαμε πει τότε κατ’ επανάληψη τόσο για το καταστροφικό νεοφιλελεύθερο σχέδιο και για τη σχεδιαζόμενη υποτίμηση της χώρας, όσο και για την πολιτική απάτη περί δήθεν εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.».

Θυμίζει ειδικότερα, όσα έλεγε από τον Φεβρουάριο του 2010 ακόμα, περί :

- Πρωτοφανούς απώλειας της πολιτικής ισοτιμίας της χώρας, ήττας της προοδευτικής πολιτικής καθώς και της πλειοψηφίας του εργαζόμενου Ελληνικού λαού.

- Καθοδηγούμενης από τις χρηματιστηριακές συμμορίες και από πολιτικούς, κρίσης

- Κρίσης του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, του χρηματοπιστωτικού συστήματος, του καπιταλιστικού συστήματος-καζίνο, του παρασιτικού κεφαλαίου στις Η.Π.Α. και στην Ε. Ε.

- Μη βιώσιμου χρέους και ανάγκης διαγραφής ενός μέρους που είναι των κερδοσκόπων και των τοκογλύφων

- Σχεδιασμένης υποτίμησης των δυνάμεων της εργασίας και της χώρας, που με την εκποίηση εθνικού πλούτου θα οδηγούσε στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της ανεργίας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα

Keywords
Τυχαία Θέματα