Εκλογές… λόγω σκανδάλων «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει σαφή πολιτικό χαρακτήρα στις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση.

Τα ερωτήματα

Μεταξύ άλλων, ο πορτ παρόλ της Κουμουνδούρου διερωτήθηκε «αν το ΤΤ ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση», «αν υπάρχουν και στις μέρες μας δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων

με ανορθόδοξα κριτήρια», «αν έχει ευθύνες η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύον τραπεζικό σύστημα», αλλά και «αν αποτελεί πράξη συγκάλυψης η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επικεφαλής του ΤΧΣ, η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία εμπλέκεται στην υπόθεση».

«Μείζον σκάνδαλο»

Εξάλλου, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε την υπόθεση ως «μείζον τραπεζικό σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις» και υπογράμμισε ότι αυτό «αποτελεί μια μόνο πλευρά ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής στον ευρύτερο τραπεζικό χώρο».
Άλλωστε, στην Κουμουνδούρου σημείωσαν με… ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, «πήρε πάνω του» την διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου, καθώς την κάλυψε επισήμως με δηλώσεις του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως, αφ’ ης στιγμής οι δηλώσεις Στουρνάρα στα ΜΜΕ έλαβαν χώρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τότε η κάλυψη της κ. Σακελλαρίου έγινε «με εντολή Σαμαρά», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.
Τούτων δοθέντων, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως αν το κουβάρι των αποκαλύψεων βρίσκεται μόνο στην αρχή του ξετυλίγματος, τότε δεν αποκλείεται να επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις. «Η σκανδαλολογία απαξιώνει ακόμη περισσότερο τα συγκυβερνώντα κόμματα. Ή θα κάνουν εκλογές τώρα ή θα απαξιωθούν εντελώς και μετά εμείς θα κάνουμε περίπατο», είναι η κυρίαρχη άποψη που επικρατεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, με την ηγεσία του κόμματος να αναμένει με ενδιαφέρον νέες αποκαλύψεις και τους «οικονομολόγους» να «ξεψαχνίζουν» όλα τα στοιχεία και τις γνωστές πτυχές της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα