Θέμα ηγεσίας(;) στο ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές

Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που θέλουν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργό επί σειρά ετών, να έχει βάλει πλώρη για …αρχηγός, με το πρόσφατο πάντως συμβάν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ όπου όταν διεκόπη από το προεδρείο και δεν πήρε την «άδεια» που ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να συνεχίσει την ομιλία του, αποχώρησε καταγγέλλοντας ότι «δεν είναι Σώμα αυτό», να μην βοηθά τη «δημοφιλία» του.

Έχοντας προ πολλών

ετών, προτείνει την αλλαγή ονόματος και συμβόλων στο ΠΑΣΟΚ, σε άλλη όμως συγκυρία, όπως συνηθίζει να λέει, σήμερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνει πως αποστολή του ΠΑΣΟΚ είναι η ανασύνταξη της προοδευτικής Αριστεράς και του Κέντρου. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, αλλά ούτε και ανάγκη να κρυφτεί. Να τιμήσει τη διαδρομή του πρέπει. Πρέπει να επιδείξουμε συναίσθηση των επιτευγμάτων αλλά και απόλυτη ευθύνη των λαθών μέσα από επίκαιρες προτάσεις που θα αποδεικνύουν πως αλλάζουμε στην πράξη και πάμε μπροστά», επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία. Σε πρόσφατη συνέντευξή του μάλιστα στον διαδικτυακό τόπο newsmail.gr, ο κ.Χρυσοχοΐδης δήλωσε «μάχιμος πολιτικός», συμπληρώνοντας πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εργάζεται με συνέπεια και ευθύνη για το καλό της χώρας και δηλώνοντας αισιόδοξος ότι οι θυσίες του λαού δεν θα πάνε χαμένες.

Την ίδια στιγμή, δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες επιμένουν πως έχει αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο μάλιστα φέρεται να συνάντησε προ ημερών, ενώ ήδη οι παροικούντες την «πράσινη» Ιερουσαλήμ, τον κατατάσσουν μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ακόμα ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, που φαίνεται ότι θα έχει και την στήριξη του Κώστα Σκανδαλίδη όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, ο Φίλιππος Σαχινίδης ή ο Θάνος Μωραΐτης από την «ομάδα των 11», και κατά άλλους η νυν Αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά. Κανείς πάντως δεν βάζει προς ώρας το χέρι του στη φωτιά, καθώς ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ έχει ουκ ολίγες φορές δείξει ότι μπορεί να καταστεί …απρόβλεπτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα