Εγκρίθηκε με τηλεδιάσκεψη το 1 δισ.

11:18 4/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Μέσω τηλεδιάσκεψης εγκρίθηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες η υποδόση του 1 δισ. ευρώ προς την Αθήνα: Τα 6 προαπαιτούμενα «έκλεισαν» με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη για τα μειωμένα ποσοστά κέρδους των φαρμακοποιών και με την ανάρτηση στη «Διαύγεια» του Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών της Κυβέρνησης, τον οποίο υπογράφει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Είχαν προηγηθεί οι

νόμοι για το υπαίθριο εμπόριο, την αδειοδότηση των επενδύσεων και τον χωροταξικό σχεδιασμό, η συμπλήρωση της λίστας με τους φόρους και τις χρεώσεις υπέρ τρίτων, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον συμψηφισμό της επιστροφής του ΦΠΑ και των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και η ψήφιση του νόμου για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών.

Ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, το οικονομικό επιτελείο ρίχνει πλέον το βάρος του στην εκπλήρωση των επόμενων 6 προαπαιτούμενων, ώστε να εκταμιευθεί και η δεύτερη υποδόση ύψους 1 δισ. ευρώ από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η υλοποίηση του συνόλου των προαπαιτούμενων θα επιτρέψει επίσης την εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ από επιστροφές κερδών ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. Τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο καλείται να πληρώσει 623 εκατ. ευρώ για λήξεις ομολόγων εντός του Ιουλίου και άλλα 2,17 δισ. ευρώ στις 20 Αυγούστου για λήξεις ομολόγων που έχει η ΕΚΤ. Επιπλέον, τον Αύγουστο πρέπει να καταβληθούν 700 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στο πλαίσιο της αποπληρωμής των δανείων του προς τη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα