ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

13:35 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο πρώην υπουργός και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κατσιφάρας.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό», όπου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Είχε γεννηθεί το 1935 στο Καλέντζι Αχαΐας, το χωριό των Παπανδρέου. Εξορίστηκε από τη χούντα. Το 1972 διέφυγε στον Καναδά, όπου συναντήθηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου,

οργανώθηκε στο ΠΑΚ και επέστρεψε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του ’74 μετά την πτώση της δικτατορίας. Έγινε ο πρώτος υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1981 και στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού και υφυπουργός Προεδρίας. Τον Ιούλιο του 1985 ανέλαβε υφυπουργός Εμπορίου και το από τον Απρίλιο του 1986 έως τα τέλη Οκτωβρίου του ιδίου έτους υπουργός. Στην κυβέρνηση Παπανδρέου του 1993 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ήταν θείος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

«Ο Γιώργος Κατσιφάρας ήταν μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της δημοκρατικής παράταξης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ένας ειλικρινής και πρακτικός πολιτικός, που τίμησε την προσωπική του σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκφράζω την λύπη μου για το θάνατό του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη», κατέληξε στη δήλωσή του.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα