«ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΠΡΟΚΡΙΝΟΥΝ ΝΤΟΡΑ-ΜΑΝΟΣ

Κοινό ψηφοδέλτιο από τις δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη προτείνουν, με δηλώσεις τους, οι Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανος Μάνος. Πρώτος στόχος η συγκρότηση κυβέρνησης, δηλώνουν.

Κινητικότητα παρουσιάζεται στο χώρο της κεντροδεξιάς, καθώς μετά τη δημόσια αναφορά του Αντώνη Σαμαρά

για τη σύμπηξη «ευρωπαϊκού μετώπου», οι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δράσης κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει και… γάμος με τη Νέα Δημοκρατία.

«Κατά την άποψη μας προέχει να κυβερνηθεί αμέσως και αποτελεσματικά η χώρα, προς τη σωστή κατεύθυνση, για το γενικό καλό. Αν όμως δεν αποφευχθούν οι εκλογές, θα βοηθήσουμε με τη δύναμη που μας δίνει το μικρό μας ποσοστό στις εκλογές, να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο ενιαίο φιλευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό μέτωπο (Δράση, ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.) που θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις που, αρνούμενες την πραγματικότητα, μας οδηγούν αναποφεύκτως έξω από την Ευρώπη» σχολιάζει ο κ. Στέφ. Μάνος.

«Θέλω να κάνω μία έκκληση έστω και την ύστατη ώρα προς όλους να αντιληφθούν ότι δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας. Έχουν υποχρέωση να δώσουν κυβέρνηση στην Ελλάδα. Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε καλώ όλες τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει μέλλον στην Ευρώπη να συνεργαστούν… οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν πλέον διαφορές μεταξύ δεξιάς και αριστεράς. Μία είναι η διαχωριστική γραμμή. Είναι μεταξύ αυτών οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να μείνει στο ευρώ και μπορεί και πρέπει να μείνει μέσα στην Ευρώπη και αυτών οι οποίοι επιτρέπουν στον εαυτό τους το λαϊκισμό της δραχμής», επεσήμανε από την πλευρά της η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση βρίσκονται σε συζητήσεις για τη συγκρότηση κοινού σχήματος ενόψει πιθανών εκλογών. Ωστόσο, οι Ντ.Μπακογιάννη και Στ. Μάνος προφανώς περιγράφουν, πλέον, κάτι ευρύτερο, αφού περιγράφουν συμμετοχή στελεχών από περισσότερα κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιδεατό σενάριο θα ήταν η συγκρότηση ενός νέου ενιαίου ψηφοδελτίου το οποίο θα διεκδικούσε την κυβερνητική εντολή στις προσεχείς εκλογές, όχι απαραιτήτως κάτω από τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Μπακογιάννη και Μάνος, με άλλα λόγια, δεν περιγράφουν προσχώρησή τους στη Ν.Δ. αλλά συνένωση των κομμάτων με στόχο την ανάδειξη μίας αξιόπιστης κυβερνητικής λύσης. Πάντως, η λεωφόρος Συγγρού αρνήθηκε – στο ερώτημα του Matrix24, οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο.

Πηγές της Δημ. Συμμαχίας και της Δράσης δεν απέκλειαν, πάντως, αν δεν καταστεί εφικτή η συγκρότηση του «μετώπου» να προχωρήσουν στη μεταξύ τους συνεργασία, παρουσία και στελεχών από τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και του κέντρου.

Είναι, ωστόσο, προφανές ότι η πρωτόγνωρη πολιτική ρευστότητα επιταχύνει τις εξελίξεις, οδηγώντας σε αναδιάταξη τις πολιτικές δυνάμεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα