Εφαρμογές Σύγχρονης Τέχνης

Με την άδεια και τη συνδρομή των δημιουργών των έργων η apolyto προχωρά σε εφαρμογές τέχνης που δίνουν νέα πνοή σε έργα ζωγραφικής, τα οποία πλέον μπορούν να κοσμούν όχι μόνο τους τοίχους μας αλλά και να «απελευθερώνονται» από αυτούς και να τοποθετούνται “ελεύθερα” στο χώρο. Στην παρούσα ενότητα παρουσιάζονται επίτοιχα και αναγλυφοποιημένα έργα του Αλέξανδρου Τομπάζη. Υπάρχουν έργα με την τρισδιάστατη σύλληψη του Μιχάλη Κατζουράκη. Ο Μανώλης

Χάρος έχει διαμορφώσει έργα με έναν συνδυασμό σύγχρονων εκφραστικών ιδιωμάτων Τα έργα του Βασίλη Σπεράντζα αποκτούν μια μνημειακή διάσταση, χωρίς να χάνουν τον αρχετυπικό τους χαρακτήρα.

Στα έργα του Νίκου Στεφάνου, αναδεικνύεται το φαντασιακό στοιχείο, μέσα από μια αξιοποιούμενη σκηνική διάσταση. Ο υφέρπων αισθησιασμός, αναδεικνύεται στα έργα του Παύλου Σάμιου, ενώ ο υπερρεαλιστικός τόνος που μεταδίδουν τα έργα του Χρίστου Καρά, αναμορφώνουν το οικείο σε απροσδόκητο. Ο παρεμβατικός χώρος αποκτά εντονότερη διαλεκτική σχέση με το φως, στα έργα της Όπυς Ζούνη. Η γραφή του Νικόλα Κληρονόμου επαναφέρει τον διάλογο εντάσεων και υφέσεων.

Το όνειρο και το ταξίδι, μέσα από μια επαλληλία διαφανειών εντυπωσιάζουν στα έργα της Μαρίας Γιαννακάκη. Ο αινιγματικός χαρακτήρας του Θεόδωρου Πανταλέοντος αποκτά μια παράδοξη πολυτιμότητα. Ο Βαγγέλης Ρήνας στα έργα του αυτά, τονίζει εντονότερα το στοιχείο της εσωτερικευμένης μεταμόρφωσης, ενώ η Μαίρη Σαββαΐδη-Καμπουροπούλου οδηγεί με τη «γραφή» της το βλέμμα του θεατή, στα βάθη του υποσυνειδήτου.

INFO: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, 210 3418550, www.mcf.gr. Δευτέρα – Κυριακή: 18:00 – 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα