Έδιωξαν τελικά τον Κικίλια από τον ΟΑΕΔ

Η απόφαση για την τοποθέτησή του πρώην διοικητή του ΙΚΑ, ελήφθη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για την

απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η απόφαση απομάκρυνσης του κ. Κικίλια είχε ουσιαστικά ληφθεί από την περασμένη εβδομάδα προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και τους κοινωνικούς εταίρους με αποτέλεσμα να «παγώσει» προσωρινά, όπως απεδείχθη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας ήταν στον ΟΑΕΔ από το 2009, για την παραμονή του όμως στην Κυβέρνηση Σαμαρά, τον πρώτο λόγο είχαν οι κοινωνικοί εταίροι όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων αλλά και η ΓΣΕΕ ανέφεραν ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ έχει αποδείξει την αξία του μέσω της θητείας τους, καθώς και ότι έχει επιλεγεί στη θέση αυτή με αξιοκρατικά κριτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχέσεις του κ. Βρούτση με τον κ. Κικίλια δεν ήταν και οι καλύτερες, ενώ λέγεται ότι ο υπουργός Εργασίας τον «χρέωνε» για καθυστερήσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ωστόσο άλλες πηγές έκαναν λόγο για άρνηση του κ. Κικίλια να συναινέσει στην αλλαγή διευθυντών που είχαν προσληφθεί με διαφανή τρόπο.

Άκομψη η απομάκρυνση του κ. Κικίλια εκτιμά το ΠΑΣΟΚ

«Δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή, όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη. Δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» ήταν η πρώτη αντίδραση της Ιπποκράτους στην ανακοίνωση της είδησης για την αντικατάσταση του κ. Κικίλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα