ΔΥΟ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

Δύο άτομα ανακρίνονται από την αστυνομία του Μπρίντιζι στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση χθες σε λύκειο της πόλης της νότιας Ιταλίας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια μαθήτρια και να τραυματιστούν άλλες πέντε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Corriere della Sera, οι έρευνες της αστυνομίας κινούνται στο πλαίσιο της τρομοκρατικής ενέργειας. Τα δύο άτομα προσήχθησαν με βάση το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης κοντά στο λύκειο.

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός

που εξερράγη το πρωί του Σαββάτου ήταν συνδεδεμένος με φιάλες υγραερίου. Η επίθεση έγινε την ώρα που άρχιζαν τα μαθήματα στο λύκειο Μορβίλο-Φαλκόνε, από το όνομα του δικαστή Τζοβανι Φαλκόνε και της συζύγου του Φραντσέσκα Μορβίλο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση της μαφίας το 1992.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους υπόπτους είναι πρώην στρατιωτικός με γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, που έχει συγγενείς οι οποίοι πωλούν φιάλες υγραερίου για οικιακή χρήση.

Η επίθεση στο λύκειο του Μπρίντιζι προκάλεσε σοκ στην Ιταλία. Διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε Ρώμη, Νάπολη, Μιλάνο και Μπολόνια. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν φόβους για επανάληψη κύματος επιθέσεων, όπως εκείνων το 1992 και το 1993 με στόχους δικαστές εναντίον της μαφίας και δημόσια κτίρια.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα