Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

«Θα διαχειριστούμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, κάθε πρόκληση που μπορεί να παρουσιαστεί για τα εθνικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο Πέτρος Μολυβιάτης σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. 

«Η κρίση δεν έχει αλλάξει τα θεμελιώδη στοιχεία που καθιστούν την Ελλάδα έναν πολύτιμο σύμμαχο και εταίρο. Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο

σταυροδρόμι ηπείρων, να αποτελεί πύλη για το εμπόριο και τις ενεργειακές μεταφορές, με μια ζωτικής σημασίας γεωστρατηγική θέση. Είναι παράγοντας σταθερότητας δίπλα σε μια άστατη γειτονιά. Έχει εξαιρετικό ανθρώπινο κεφάλαιο», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση που ταλανίζει τη χώρα μας, ο κ. Μολυβιάτης είπε ότι «αυτή την στιγμή, η Ελλάδα περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο γεμάτη προκλήσεις. Αντιμετωπίζει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Οι Έλληνες είναι αντιμέτωποι με πραγματικές αντιξοότητες και έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να ξεπεραστεί η κρίση. Αλλά, ξέρετε επίσης, ότι για μας οι κρίσεις δεν είναι άγνωστες. Έχουμε περάσει δύσκολες περιόδους στο παρελθόν. Και στο μυαλό μου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι, όπως και στο παρελθόν. Όλοι μαζί θα βγούμε πιο δυνατοί και θα συνεχίσουμε τις κοινές μας προσπάθειες για να χτίσουμε ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον για τις μελλοντικές γενιές».

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Φραγκούλης Φράγκος μίλησε για «άριστες σχέσεις» μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, ενώ κ. Μολυβιάτης αναφέρθηκε στη φιλοξενούσα χώρα ως «ένα στενό φίλο και σύμμαχο, μια χώρα με την οποία η Ελλάδα μοιράζεται μακροχρόνιους δεσμούς γνήσιας φιλίας, αμοιβαίου σεβασμού και κοινών θεμελιωδών αξιών», ενώ μίλησε για τα σημαντικά επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και των ηγετών της.

Αμερικανοί πολιτικοί της περιοχής μίλησαν για τις «στενές σχέσεις» Ελλάδας και ΗΠΑ, τη «διαχρονική προσφορά» της χώρας μας στη Συμμαχία, σημειώνοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν βρεθεί στην «ίδια πλευρά» σε όλους τους πολέμους και ότι η Ελλάδα χάρισε στον κόσμο τη Δημοκρατία. Επίσης, τόνισαν με έμφαση ότι θα είναι δίπλα στον Ελληνικό λαό σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η χώρα μας σύντομα θα προχωρήσει στην ανάκαμψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα