Δύο «ναι» και ένα … «αγκάθι»

Ο λόγος για τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση των ληξιπρόθεσμων χρεών και της θεσμοθέτησης μεγαλύτερου αριθμού δόσεων, που εκτιμάται ότι θα δώσει ανάσα σε μικρομεσαίους και επαγγελματίες από την μία, αλλά και την ικανοποίηση μίας παλιότερης δέσμευσης του Ευάγγελου Βενιζέλου απέναντι σε σχολικούς φύλακες από την άλλη. Ότι δηλαδή όσοι εργάστηκαν σε προγράμματα όπου δεν τους κολλούσαν ένσημα, θα μπορούν να δουν αυτά τα χρόνια εργασίας τους να αναγνωρίζονται

προκειμένου να βγουν στην σύνταξη, εφόσον έτσι συμπληρώνουν το όριο που απαιτείται.

Στην συνάντηση όμως, ετέθησαν και πιο δύσκολα θέματα, όπως αυτά που αφορούν στη Δημόσια Διοίκηση. Αξιολόγηση υπαλλήλων και ποσόστωση κατά την οποία το 15% των υπαλλήλων θα επιβάλλεται να πάρουν «κακό βαθμό», φαίνεται ότι στάθηκαν «αγκάθια» στη συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, με αποτέλεσμα να παραπέμπονται προς λύση στους επικεφαλής Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πάντως, επιμένουν για την σκληρή στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος του κόμματος, που λίγο νωρίτερα άλλωστε, μιλώντας σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία είχε υποστηρίξει πως «τώρα είναι η στιγμή να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε οδηγίες που μας έχουν επιβληθεί και που δημιουργούν αδικαιολόγητη ανασφάλεια στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης, ούτε στον χώρο της κοινωνίας», αντιπαραβάλλοντας την ανάγκη εφαρμογής ενός εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θα μετατρέπουν το κράτος σε ένα κανονικό κράτος, θα ανοίγουν την αγορά και τα επαγγέλματα και κυρίως θα δίνουν επενδυτικές ευκαιρίες και ευκαιρίες απασχόλησης.

Επί τάπητος στη χθεσινή συνάντηση μπήκαν και τα λεγόμενα «προαπαιτούμενα». Για νομοσχέδια όπως το δασικό, αυτό για την χρηματοδότηση των κομμάτων, για τους φόρους υπέρ τρίτων και την απλοποίηση διαδικασιών, θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις των δύο πλευρών, που πάντως φαίνεται ότι θα ενταθούν, αφού λύση θα πρέπει να βρεθεί το αργότερο ως την επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα, που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα