Δίψα για τελικό από Ολλανδία και Αργεντινή

14:49 9/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Από τη μία υπάρχει η «αλμπισελέστε» που ψάχνει τον πρώτο τίτλο της μετά το 1986 και το απόλυτο ...πικάρισμα, μιας που αν τελικά η κατάκτηση έρθει, θα έρθει επί βραζιλιάνικου εδάφους. Η Αργεντινή επιθυμεί σφόδρα την κατάκτηση του τροπαίου και ο Λιονέλ Μέσι από την πλευρά του θέλει να διαλύσει κάθε ίχνος αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του οδηγώντας σε διάκριση και την Εθνική της χώρας του μετά την Μπαρτσελόνα.

Για να τα καταφέρουν βέβαια οι Αργεντινοί, θα χρειαστεί να διασπάσουν την καλά οργανωμένη ολλανδική άμυνα και να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους αφού ο αγώνας θα είναι

κλειστός και οι χώροι λίγοι. Να θυμίσουμε ότι σήμερα είναι η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Αργεντινής...

Από την πλευρά τους οι Ολλανδοί δεν θέλουν απλώς να φτάσουν για μία ακόμη φορά στην πηγή και να μείνουν ...διψασμένοι, αλλά να πιουν, επιτέλους το νερό της νίκης. Έχοντας χάσει ήδη τρεις τελικούς και έναν ημιτελικό, πιστεύουν ότι η ποδοσφαιρική ιστορία τους χρωστά ένα μεγάλο τρόπαιο, έπειτα από αυτό του 1974.

Το ατού των «οράνιε» κάθεται στον πάγκο και ακούει στο όνομα Λουίς φαν Χάαλ. Ο πανούργος Ολλανδός προπονητής έχει δημιουργήσει μία πολύ σφιχτή και σκληρή ομάδα η οποία κάμπτεται πολύ δύσκολα. Το 3-5-2 προσφέρει ασφάλεια στην άμυνα και επιλογές στην επίθεση όπου φυσικά δεσπόζει η παρουσία του Άριεν Ρόμπεν, του μέχρι στιγμής MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο φαν Χάαλ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής καθώς ο Ρόμπιν φαν Πέρσι έχει ενοχλήσεις στο στομάχι και η παρουσία του είναι αμφίβολη.

Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει στο μεγάλο τελικό της Κυριακής τη Γερμανία, ο ηττημένος θα παίξει με τη Βραζιλία στον τελικό της παρηγοριάς το Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα