Δικηγορικές συμβουλές στην ΕΡΤ, από κόρη ανωτάτου στελέχους του ΑΣΕΠ

Με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Ν. Σίμου ανατίθενται σε δικηγόρο οι συμβουλευτικές υπηρεσίες επί νομικών θεμάτων έναντι 21.000,οο ευρώ πλέον ΦΠΑ για χρονικό διάστημα έξι μηνών, από την 1η Νοεμβρίου. Το τίμημα καταβάλλεται σε έξι ισόποσες δόσεις εκ 3.500,οο ευρώ το μήνα! Στο τέλος της απόφασης, όμως, το τίμημα …αναπροσαρμόζεται και ανέρχεται σε 21.500,οο ευρώ πλέον ΦΠΑ!

Το θέμα που εγείρεται είναι μεγίστης ηθικής τάξεως και δεοντολογίας αφού η διορισθείσα είναι συγγενικό πρόσωπο τέως ανωτάτου δικαστικού και νυν ανωτάτου στελέχους

του ΑΣΕΠ, το οποίο καλείται να τηρεί όλους τους τύπους και τις διαδικασίες για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε προφανώς …όλως τυχαίως, με διαδικασίες και μεθόδους εκτός δεοντολογίας παρά την ύπαρξη νομικού τμήματος στο κρατικό κανάλι.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «η Ανάδοχος κατά την παροχή των υπηρεσιών της θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Διοίκηση, ιδία δε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο ως συνεργαζόμενη δικηγόρος και θα ενεργεί χωρίς οποιοδήποτε ωράριο ή άλλη εργασιακή εξάρτηση από την εταιρεία, συνδεόμενη με αυτήν αποκλειστικά δια της παρούσας ανάθεσης παροχής νομικών υπηρεσιών, χωρίς να εντάσσεται στην ιεραρχία της εταιρείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα