Διεθνής συγκίνηση για το τετράχρονο αγγελούδι

Συγκίνηση αλλά και μια σειρά ερωτημάτων, έχει προκαλέσει εντός και εκτός συνόρων, η είδηση του εντοπισμού του τετράχρονου κοριτσιού, που πιθανώς ακούει στο όνομα Μαρία και το οποίο βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το κοριτσάκι δεν είναι παιδί του ζευγαριού που συνελήφθη, όπως προκύπτει και από την εξέταση DNA στην οποία υπεβλήθησαν, αλλά το άρπαξαν, με τρόπο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το 2009.

Ήδη έχει ξεκινήσει πρωτοφανής

διεθνής κινητοποίηση για να βρεθούν οι πραγματικοί γονείς του ξανθού κοριτσιού, ενώ πολλά θα ξεκαθαρίσουν μετά την εξέταση του παιδιού από ανθρωπολόγο.

Ο 39χρονος και η 40χρονη Ρομά από τη στιγμή της σύλληψής τους, έδωσαν αντιφατικές εξηγήσεις για την απόκτηση του παιδιού, κάτι το οποίο κίνησε και την υποψία των Αρχών και προχώρησε στην εξέταση DNA.

Η 40χρονη υποστήριξε ότι το παιδί της το χάρισε η βιολογική μητέρα του παιδιού έξω από ένα σούπερ μάρκετ. «Ούτε το έκλεψα, ούτε το παραβίασα. Μου την έφεραν, τη μεγάλωσα με την αγάπη μου, με τη δύναμή μου, την πήγαινα στο σούπερ μάρκετ, την πήγαινα στον παιδίατρο, δεν την είχα κρυμμένη καθόλου, έπαιζε στην παιδική χαρά, πηγαίνετε να ρωτήσετε στην παιδική χαρά που είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ, έπαιζε εκεί. Την αγάπησα. Το έδωσε σε μένα και μόλις μου την έδωσε σηκώθηκε και έφυγε. Εγώ περίμενα στο σούπερ μάρκετ μια ώρα μήπως το μετανιώσει και έρθει και την πάρει και αυτή τίποτα. Τίποτα, τίποτα! Εγώ την μεγάλωσα με δάκρυα. Ξέρεις πως την νιώθω την Μαρία… Κλαίω συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά η 40χρονη τσιγγάνα μιλώντας στην κάμερα του Star.

Η δικηγόρος του ζευγαριού που έχει συλληφθεί, Μαριέττα Παλάβρα, υποστήριξε ότι «τη Μαρία δεν την ήθελε η αλλοδαπή βιολογική μητέρα της και επειδή δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει αποφάσισε να την ξεφορτωθεί».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η δικηγόρος τόνισε ότι η 40χρονη τσιγγάνα που έχει συλληφθεί λυπήθηκε το κοριτσάκι και αποφάσισε να το πάρει κοντά της, ωστόσο, η κυρία Παλάβρα παραδέχεται ότι στις κοινότητες των Ρομά γίνονται πολλά για να εξασφαλιστούν τα επιδόματα.

Παράλληλα η δικηγόρος αποκάλυψε ότι γίνονται πολλές παρανομίες στις κοινότητες των τσιγγάνων, ώστε να εξασφαλίζονται τα επιδόματα του κράτους. Αυτό όμως σύμφωνα με την ίδια δεν σημαίνει ότι έκλεψαν οι πελάτες της ένα ανήλικο κορίτσι.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο αναζητείται, ενώ δήλωσε πως οι πελάτες της ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού. Τέλος, η κ. Παλάβρα δήλωσε πως οι πελάτες της παραδέχτηκαν εξ αρχής πως η Μαρία δεν ήταν δικό τους παιδί.

Σημειώνεται πως η ληξιαρχική πράξη γέννησης της Μαρίας έχει εκδοθεί από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ωστόσο κατήγγειλε από την πλευρά του πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», καθώς, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού.

Η τετράχρονη εικάζεται ότι κατάγεται από βόρειες χώρες ή την Σκανδιναβία, γεγονός που μπορεί να επιβεβαιώσει μόνο η εξέταση από ανθρωπολόγο, ώστε από την κατατομή των οστών να προσδιοριστεί η καταγωγής του.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, η οργάνωση έχει λάβει πολλά τηλεφωνήματα ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι είναι συγγενείς του παιδιού. «Έχουμε λάβει πολλές κλήσεις, που ίσως φανούν χρήσιμες», ανέφερε και ζήτησε από όποιον έχει πληροφορία, που μπορεί να φανεί χρήσιμη να καλέσει στο 116000.

Πληθαίνουν τέλος οι ενδείξεις για παράνομη υιοθεσία, καθώς στα Βαλκάνια δρουν αρκετά τέτοια κυκλώματα.Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως πολύ σοβαρή, καθώς το ζευγάρι δηλώνει πως έχει 14 παιδιά και έπαιρνε επίδομα 2.800 ευρώ τον μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, Βασίλης Χαλάτσης, οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες, η πρώτη με έξι παιδιά, η δεύτερη με τέσσερα για τη γυναίκα και η τρίτη μερίδα με τέσσερα παιδιά για τον άνδρα. Η φερόμενη δε ως «μητέρα» της ανήλικης με τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια, φέρεται να έχει «γεννήσει» τρία παιδιά, σε τρεις μήνες.

Η αστυνομία έχει στείλει επείγον σήμα στην Ιντερπόλ προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Ήδη έχουν σταλεί τα στοιχεία του παιδιού και μέσω δημοτολογίων θα ψάξουν να βρουν τους βιολογικούς του γονείς.

Daily Mail: Είναι αυτή η Μαντλίν κάποιων άλλων γονιών;

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, παραλληλίζει την ιστορία της τετράχρονης με αυτή της μικρής Μαντλίν Μακκάν που χάθηκε το 2007 στη Πορτογαλία.

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας παρατίθεται όλη η ιστορία της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στη Λάρισα μαζί με όλες τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει διεθνή βοήθεια για την αναγνώριση του τετράχρονου κοριτσιού» προσθέτει η Daily Mail και συνεχίζει κάνοντας τον παραλληλισμό με την Μαντλίν Μακκάν που χάθηκε στις 3 Μαΐου του 2007, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς της στην Πορτογαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα