«Δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές»

Ο Γιάννης Μιχαλάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega υποστήριξε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταρτιστεί ένας νέος εκλογικός νόμος χωρίς κομματική χροιά, καθώς -όπως είπε- είναι κάτι που ζητάει και η ίδια η κοινωνία, επικαλούμενος και σχετικό γκάλοπ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Μάλιστα, υποστήριξε ότι το σύστημα με

ενιαίο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να εφαρμοστεί και σε άλλες εκλογές, όπως αυτές των συνδικαλιστικών σωματείων.

Την ίδια στιγμή απέρριψε κατηγορηματικά οποιοδήποτε σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών λέγοντας ότι «από επιλογή της κυβέρνησης δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές».

Για το ζήτημα της κινητικότητας ο υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε τα επόμενα βήματα, επανέλαβε ότι το μέτρο είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό, ενώ τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού τους, καθώς το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό και η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013.

Πέραν των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, θα ενταχθούν και δημοτικοί υπάλληλοι στο νέο κύμα της κινητικότητας, ενώ σε ό,τι αφορά τα δημοτικά ραδιόφωνα, ο Γιάννης Μιχαλάκης υποστήριξε ότι οι δήμοι θα πρέπει να αποφασίσουν για το προσωπικό που θα απασχολούν μέσω της αξιολόγησης.

Στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων στην αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι στο εξής όλες οι υπηρεσίες των δήμων εκτός από την πρόνοια, θα πρέπει να επαναξιολογηθούν, ενώ οι δήμοι θα πρέπει να καταρτίζουν τους προϋπολογισμούς τους με βάση τα πραγματικά δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα