Δεν πήγε να ψηφίσει ο Σαμαράς

Ο Αντ. Σαμαράς διατυμπάνιζε από την εποχή της κυβέρνησης Παπανδρέου και μέχρι και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές που τον έφεραν στην πρωθυπουργία, ότι η μοναδική Εξεταστική στην οποία θα προχωρούσε η κυβέρνησή του θα αφορούσε στην απόδοση ευθυνών για το Μνημόνιο.

Ωστόσο,

η αδυναμία του να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, αλλά και η στροφή 180 μοιρών όσον αφορά στη στάση του απέναντι στην τρόικα, είχαν ως αποτέλεσμα να στείλει στις ελληνικές καλένδες την παραπάνω δέσμευση. Εξάλλου, στις 22 Απριλίου στο Ζάππειο είχε διερωτηθεί: «Μπορώ να κάνω την Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, μαζί με εκείνους που μας έβαλαν στο Μνημόνιο». Τότε, βέβαια, ξόρκιζε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Τα λόγια του όμως αποδείχτηκαν προφητικά.

Επιλέγοντας την αποχή από τη συζήτηση και την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός απέφυγε το αμήχανο (και πολιτικά επιζήμιο) στιγμιότυπο, κατά το οποίο θα καταψήφιζε μία από τις βασικές πολιτικές προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Επιστολές προς το προεδρείο της Βουλής, με τις οποίες γνωστοποιούσαν την πρόθεση να καταψηφίσουν την πρόταση έστειλαν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Τριαντάφυλλος και Μαρία Γιαννακάκη.  Επιστολές με τις οποίες γνωστοποιούσαν την πρόθεση να υπερψηφίσουν την πρόταση έστειλαν οι Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης και Έλενα Κουντουρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα