Δεν «περνάνε» νέα μέτρα από την πράσινη ΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ.Βενιζέλο για τις αιτιάσεις του περί μη λήψης νέων μέτρων, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το αντέξει η ελληνική κοινωνία, καθώς και για την περιγραφή της κατάστασης στην Ελλάδα, όπως είχε ο ίδιος την ευκαιρία να κάνει στην Γερμανίδα Καγκελάριο. Τον ενημέρωσε ακόμα για την αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ, με όλες τις πληροφορίες

να επιμένουν ότι δεν ήταν παρά η …παραπομπή του θέματος στη νέα επίσκεψη της τρόικα στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να τα βρει μαζί της η ελληνική κυβέρνηση.

Και ενώ η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι κάτι που έχει πολλές φορές κάνει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, τα επιχειρήματα αυτή την φορά δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνουν ένα ακόμα. Νέα μέτρα δεν θα ψηφιστούν. Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί ουκ ολίγοι βουλευτές της ΝΔ, κυρίως όμως αυτό διαμηνύουν οι ‘πράσινοι’ βουλευτές, όπως απέδειξε και η θυελλώδης συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη.

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, τα περιθώρια φαίνεται ότι στενεύουν, με τους βουλευτές πλέον να εμφανίζονται επικριτικοί ακόμα και ως προς την συνεργασία –αυτή που οι ίδιοι ονόμαζαν “αναγκαία” για τη σταθερότητα στην χώρα, μέχρι πρόσφατα- με τη ΝΔ. Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που εκτιμούν πως είναι πλέον καιρός το ΠΑΣΟΚ να κοιτάξει προς τα …αριστερά του, επιχειρώντας να επαναφέρει υπό τη σκέπη του απογοητευμένους ψηφοφόρους του. Και αν αυτοί οι ίδιοι, κατηγορούνται τώρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για …φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι με την πόλωση που προεξοφλείται ότι θα επικρατήσει στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ θα συμπιεσθεί, ή και θα …αφανιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα