«Δεν έχω το μαγικό ραβδί»

Εκλογικές εξελίξεις την Άνοιξη «βλέπει» ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 Μέρες».

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να αντέξει πολύ. Νομίζω ότι θα πάμε σε έναν χειμώνα ο οποίος θα είναι ο σκληρότερος χειμώνας που έχει συναντήσει η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά, αλλά την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις»,

σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγορεί την κυβέρνηση για «προφανή αδυναμία στρατηγικής».

«Ο διαρκής εκβιασμός με τις δόσεις πρέπει να σταματήσει, πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού», προσθέτει ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι η επόμενη κυβέρνηση «θα είναι κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, σημειώνει ότι στην κυβέρνηση αυτή επιθυμεί τη συμμετοχή αριστερών, αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Σε ό,τι αφορά το τι μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση της Αριστεράς, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει το μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά. Περιμένει, όμως, πρώτον να σταματήσει η καταστροφή, να δει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη -με ρίσκο, αλλά να τα υπερασπιστεί. Περιμένει δικαιοσύνη. Αν υπήρχε στοιχειώδης αίσθηση δικαιοσύνης και προοπτικής σε αυτό τον τόπο, θα μπορούσε και να περιμένει και να βάλει πλάτη στις μεγάλες αλλαγές.»

Keywords
Τυχαία Θέματα