Ανοίγει τις πόρτες της η Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης που εδώ και μήνες φρουρείται συνεχώς από ισχυρες αστυνομικές δυνάμεις που δεν επιτρέπουν στους κατοίκους να μπουν μέσα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει αρχικά πιλοτικά και στη συνέχεια σε μόνιμη βάση. Η πρώτη προσπάθεια λειτουργείας της θα γίνει υπό τη μορφή χριστουγεννιάτικης αγοράς. Στη συνέχεια ο δήμος θα δρομολογήσει τη μετεγκατάσταση του ΚΕΠ από την οδό Κηφισίας σε ένα απο τα καταστήματα της

κελιστής αγοράς, πιθανότατα αυτό που έχει πρόσοψη στην Φωκίωνος Νέγρη.

Παράλληλα ένα υπόγειο της αγοράς πρόκειται να αξιοποιηθεί για αποθήκη της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου. Ωστόσο άγνωστη παραμένει η τύχη των υπόλοιπων καταστημάτων του διατηρητέου κτηρίου, το οποίο είναι και ένα από τα «διαμάντια» της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι όταν η αγορά τελούσε υπό κατάληψη, λειτουργούσε στο εσωτερικό της κάθε Σάββατο αγορά βιολογικών προϊόντων ενώ τις καθημερινές λάμβαναν χώρα διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και γινόντουσαν οργανωμένα μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα