Δεν έχει παραγραφεί το έγκλημα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

11:34 9/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Η εισαγγελέας της έδρας Γεωργία Αδειληνή ζήτησε την απόρριψη της ένστασης για εξάλειψη του αξιοποίνου, υποστηρίζοντας ότι η αποσβεστική προθεσμία της βουλής είναι ταυτόσημη με αυτή της παραγραφής. Συνεπώς, σύμφωνα με τον νέο νόμο για το ξέπλυμα, νόμος του 2008, τα αδικήματα που έχουν υποπέσει σε παραγραφή όπως πχ αυτό της δωροδοκίας, δεν συμπαρασύρουν στην παραγραφή και το αδίκημα του ξεπλύματος.

Η εισαγγελική λειτουργός απάντησε και στις αιτιάσεις της υπεράσπισης περί περιρρέουσας ατμόσφαιρας λέγοντας :

«Άκουσα με

προσοχή τον κ. συνήγορο να κάνει λόγο για περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Βεβαίως ζούμε όλοι την οικονομική κρίση και την κρίση των θεσμών. Είναι επίσης γεγονός ότι υπάρχει αίτημα για τιμωρία όσων έφεραν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Παρόλα αυτά και εδώ είναι η διαφωνία μου, μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η αναστήλωση των θεσμών γίνεται μόνο μέσα από την προστασία τους. Γιαυτό, σε ότι αφορά την δικαστική λειτουργία εμείς είμαστε προσηλωμένοι στους νόμους και το Σύνταγμα. Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα. Είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες. Δεν θα επιτρέψουμε παράπλευρες απώλειες. Είμαστε εδώ για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και όχι οι αθώοι».

Και ο έτερος εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα ώτα στις περιρρέουσες ατμόσφαιρες. Υπάρχει μόνο η διαδικασία και ότι προκύψει από αυτή». Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε και μια σημαντική αναφορά στα μέλη του ΚΥΣΕΑ επισημαίνοντας ότι η σύναψη των συμβάσεων και οι αποφάσεις δεν είναι το κρίσιμο ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα