Εύσημα στη Γαλλία απένειμε ο Σόιμπλε

11:06 9/5/2013 - Πηγή: Matrix24

«Η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Rheinische Post ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, υπενθυμίζοντας ότι οι κανόνες του συμφώνου σταθερότητας είναι σαφείς. «Εάν εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης κριθεί αναγκαίο να παραταθεί η προθεσμία για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, αυτό θα είναι επιτρεπτό», λέει ο γερμανός υπουργός, προσθέτοντας πως «η Γαλλία βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν προειδοποιεί το Παρίσι

να μην προχωρήσει στη χαλάρωση των προσπαθειών για τη δημοσιονομική του εξυγίανση. Σε συνέντευξή του σε εφημερίδες του ομίλου WAZ, ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας παραδέχεται ότι η Γαλλία μείωσε το δημοσιονομικό της έλλειμμα τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο αυτό θα υπερβεί φέτος το 3%, σύμφωνα με την πρόγνωση της Κομισιόν. «Αυτό δεν συνιστά περιστολή δαπανών», λέει ο κ. Βάιντμαν και προσθέτει: «Προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη δεν επιτρέπεται να προβαίνουμε στη χαλάρωση των κανόνων, αλλά να τους εφαρμόζουμε».

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Bundesbank υπογραμμίζει ότι η Γαλλία, εξαιτίας του ειδικού της βάρους, διαδραματίζει ρόλο υποδείγματος στην Ε.Ε.: «Ειδικά τώρα, που μας έχουν δοθεί αυστηρότεροι κανόνες για τη μείωση των ελλειμμάτων δεν επιτρέπεται να αμφισβητούμε την αξιοπιστία τους εξαντλώντας όλα τα περιθώρια ευελιξίας που αυτοί προσφέρουν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

«Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι η εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική εξυγίανση», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα