«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέρχεται στο θέμα της χώρας μας, υποστηρίζοντας ότι, απαιτούνται επώδυνα και ριζικά μέτρα. Συνδέει δε, τις επόμενες αποφάσεις της Ε.Ε. με την έκθεση της Τρόικας.
Ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζει την Ελλάδα «εξαιρετική περίπτωση», ενώ διευκρινίζει ότι «το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί και οι παράμετροι έχουν τεθεί και εξακολουθούν

να ισχύουν».

Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε ένα επιτυχημένο «κούρεμα» χρέους, ενώ αποφασίστηκε και δεύτερο πρόγραμμα για τη χώρα, τονίζει ο κ. Σόιμπλε, στην συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην εφημερίδα «Reinische Post» και διευκρινίζει ότι η τρόικα θα πρέπει να εξετάσει σε ποιο βαθμό η Αθήνα προχώρησε στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος.

«Τότε θα πρέπει να λάβουν (ενν. οι Έλληνες) και να λάβουμε μια απόφαση», προσθέτει, καθώς, όπως λέει, το ζητούμενο είναι «να συνεχιστεί ο δρόμος, ο οποίος θα προσφέρει στην Ελλάδα, στο ορατό μέλλον, καλές πιθανότητες για να επιστρέψει στις χρηματαγορές. Σε αυτό το πλαίσιο απαιτούνται επώδυνα και ριζικά μέτρα προσαρμογής σε πολλούς τομείς».

«Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε τους Έλληνες από αυτό. Το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί. Οι παράμετροι έχουν τεθεί και εξακολουθούν να ισχύουν», επαναλαμβάνει ο κ. Σόιμπλε και παραπέμπει στην έκθεση που ετοιμάζει η τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα