ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ, ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΧΗΜΙΚΑ

Η Συρία πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα και άλλα μη συμβατικά όπλα τα οποία διαθέτει μόνο σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από ξένη χώρα, πάντως δεν προτίθεται να τα χρησιμοποιήσει ποτέ εναντίον των πολιτών της. 

«Η Συρία δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ (χημικά όπλα) εναντίον Σύρων πολιτών, όποια κι αν είναι η εξέλιξη στην κρίση», είπε ο Τζιχάντ Μακντίσι σε συνέντευξη Τύπου η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση. Πρόσθεσε ότι «τα όπλα φυλάσσονται από τον συριακό στρατό και ότι οι στρατηγοί είναι αρμόδιοι να αποφασίσουν εάν και πώς τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν». Η Ουάσινγκτον

είχε προειδοποιήσει τη Δαμασκό για το χημικό οπλοστάσιό της, υποστηρίζοντας ότι στελέχη του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ θα μπορούσαν να προτείνουν τη χρήση τους.

Εξάλλου κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του Ισραήλ έχουν εκφράσει ανησυχία για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας κι έχουν απειλήσει ότι δεν θα αποδεχθούν χημικά όπλα ή βαριά συμβατικά όπλα, όπως πύραυλοι εδάφους-εδάφους, να πέσουν στα χέρια της λιβανικής Χεζμπολάχ. Η κατάσταση στην Δαμασκό εξομαλύνεται και σύντομα θα επιστρέψει στο φυσιολογικό, υποστήριξε εξάλλου ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Εξάλλου η διπλωματία της κυβέρνησης Άσαντ απέρριψε την πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου, η οποία έγινε στην Ντόχα, για να υπάρξει μια «ασφαλής αποχώρηση» του Άσαντ κατόπιν διαπραγμάτευσης. «Λυπούμεθα που ο Αραβικός Σύνδεσμος έπεσε σε τόσο χαμηλό επίπεδο έναντι μιας χώρας-μέλους του. Η απόφαση αυτή εναπόκειται στο συριακό λαό, που είναι ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει για την μοίρα του», είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα