Δεκαετή ανάπτυξη σχεδιάζουν στο ΥΠΟΙΚ

Μάλιστα, προς αυτή την αυτή την κατεύθυνση ΙΟΒΕ και ΚΕΠΕ ανέλαβαν να εκπονήσουν μελέτη -που πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί μέσα στο επόμενο 5μηνο- η οποία θα απαντά σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Σκοπός είναι να υιοθετηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη με ολοκληρωμένα σχέδια και προτάσεις, αλλά και να επιλεγούν οι κατάλληλοι πυλώνες πάνω στους οποίους θα μπορούσε να στηριχθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή αναπτυξιακού

μοντέλου που μελετά η κυβέρνηση θα στηρίζεται στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε παραγωγικούς τομείς της πραγματικής οικονομίας. Ο κ. Στουρνάρας αναμένει την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, την προσέλκυση επενδύσεων, την τόνωση των εξαγωγών και τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους.

Κομβικής σημασίας είναι ο ανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ και οι προτεραιότητες για το νέο κοινοτικό πακέτο στήριξης 2014-2020, πρωτοβουλίες που προωθούνται από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Το βάρος θα δοθεί σε τομείς, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η μεταποίηση τροφίμων, η Διεθνές εμπόριο, η ναυτιλία. Στην πρώτη γραμμή θα βρεθούν και τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, και οι τράπεζες. Στόχος είναι όμως να αναπτυχθούν και 10 νέοι κλάδοι και συγκεκριμένα η διαχείριση των αποβλήτων, τα Γενόσημα φάρμακα (παραγωγή), ο Ιατρικός τουρισμός, οι Ιχθυοκαλλιέργειες, οι εξειδικευμένες κατηγορίες τροφίμων, η φροντίδα για την τρίτη ηλικία, τα Κέντρα περίθαλψης για τους χρόνια ασθενεί, τα Ε-health, έρευνα στον τομέα της Υγείας, οι Περιφερειακοί διαμετακομιστικοί κόμβοι και η ανάπτυξη προγραμμάτων κλασικών σπουδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα