ΔΑΥΙΔ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΟΛΙΑΘ

Η πιο μεγάλη ώρα -μέχρι την επόμενη- έφτασε για την Εθνική ομάδα η οποία αντιμετωπίζει στο Γκντανσκ τη Γερμανία (21:45) στο πλαίσιο των προημιτελικών του EURO 2012. Τα σχέδια του Σάντος (που είπε το χαρακτηριστικό «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ») και το παρασκήνιο.

Αυτοπεποίθηση και θάρρος …υπάρχουν στο ελληνικό στρατόπεδο. Στις δόσεις που χρειάζεται βέβαια, καθώς ουδείς παραγνωρίζει ότι η Γερμανία είναι το μεγάλο φαβορί αυτής της αναμέτρησης. Το

είπε άλλωστε και ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης: «Μας εμπνέει το κατόρθωμα του 2004 αλλά και η ιστορία του Δαυίδ και του Γολιάθ». Ξεκάθαρο αλλά και τόσο απλό μήνυμα.

Η τακτική

Ο Πορτογάλος εκλέκτορας έχει φυσικά καταστρώσει τα πλάνα του ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης. Την Τετάρτη ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές του με λεπτομέρεια το παιχνίδι της Γερμανίας (προβάλλοντας βίντεο) και την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της προπόνησης «αποκάλυψε» ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Σωτήρη Νίνη.

Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο, ο άσος του Παναθηναϊκού θα πάρει τη θέση του Φάνη Γκέκα και ως στράικερ θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Οι άλλες θέσεις έχουν μάλλον γνωστούς κατόχους. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σηφάκης, δεξιά θα παίξει ο Τοροσίδης, αριστερά ο Τζαβέλλας, στο κέντρο της άμυνας οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος, στο κέντρο οι Μάκος, Μανιάτης και Κατσουράνης και στην επίθεση (μαζί με τους Σαλπιγγίδη και Νίνη) ο Σαμαράς. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι Καραγκούνης και Χολέμπας.

Ο αγωνιστικός στόχος της Εθνικής ομάδας είναι προφανής. Να κλείσει τους χώρους μπροστά από την εστία του Σηφάκη, να μην επιτρέψει στους Γερμανούς να πλαγιοκοπήσουν και να βγάλουν καθαρές φάσεις και να εκμεταλλευτεί τους ανοιχτούς χώρους σε κατάσταση αντεπιθέσεις.

Το αντίπαλο …δέος

Η Γερμανία, ως μεγάλο φαβορί του αγώνα, θα αγωνιστεί με άκρως επιθετικό πνεύμα, όπως το συνηθίζει άλλωστε. Ο προπονητής της ομάδας Γιόακιμ Λεβ δεν θα αλλάξει το βασικό σχήμα του με εξαίρεση το σέντερ φορ. Σύμφωνα με τις τελευταίες λεπτομέρειες από το γερμανικό στρατόπεδο ο Γκόμεζ θα αφήσει τη θέση του στον Κλόζε ο οποίος είναι πιο κινητικός και μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στους Έλληνες στόπερ.

Κατά τ’ άλλα θα παίξουν οι Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαστσούμπερ, Χούμελς, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλκσι, Μίλερ σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.

Η νίκη …αγνοείται (μέχρι τώρα)

Η παράδοση των αναμετρήσεων με τη Γερμανία ούτε πλούσια είναι ούτε ευνοϊκή. Το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στις 28 Μαρτίου του 2001 για τα προκριματικά του Moυντιάλ του 2002 στο ΟΑΚΑ και οι Γερμανοί νίκησαν 4-2.

Η ελληνική πλευρά έχει να θυμάται κυρίως δύο ισοπαλίες. Αυτή σε γερμανικό έδαφος στις 11/10/1975 με το τελικό 1-1 να διαμορφώνει στο 79′ ο Δελεκάρης, αλλά και αυτή στο πλαίσιο της τελικής φάσης του euro 1980 (0-0). Σε σύνολο 8 (επίσημων αγώνων) η Ελλάδα μετράει 3 ισοπαλίες και

Keywords
Τυχαία Θέματα