Χωρίς τον Άκη η δίκη Τσοχατζόπουλου

Η αποδεικτική διαδικασία επαναλαμβάνεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Μόνο από την κλούβα , που μεταφέρει κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας τους κατηγορούμενους για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» δεν θα κατέβει ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης Άκης Τσοχατζόπουλος. Όπως είναι γνωστό ο πρώην Υπουργός δήλωσε ότι αποχωρεί από τη δίκη του διαμαρτυρόμενος με τον τρόπο

αυτό για την απόφαση του δικαστηρίου να μην καλέσει εδώ και τώρα, όπως είχε ο ίδιος ζητήσει, ως μάρτυρα στην υπόθεση τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος θεωρεί ότι τώρα είναι η σωστή ώρα καταθέσει ο κ. Σημίτης για να αποκαλυφθεί, όπως λέει, όλη η αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις όποιες ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ έλαβε τις επίμαχες αποφάσεις για τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αρνήθηκε λοιπόν να είναι απλός θεατής σε μία δίκη που κατά την άποψή του άλλα πρόσωπα θα έπρεπε να περάσουν από το βήμα του μάρτυρα.

Οι δικαστές , όπως και πριν από λίγες μέρες έτσι και τώρα, δεν απέρριψαν ,αλλά επιφυλάχθηκαν να δώσουν απάντηση στον Άκη Τσοχατζόπουλο κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης αν κρίνουν αναγκαία την παρέλαση πολιτικών προσώπων από το Εφετείο της Αθήνας, καθώς όπως κατ΄επανάληψη έχουν επισημάνει οι εισαγγελείς της έδρας κ.κ. Γεωργία Αδειλήνη και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος πρόκειται για μία αμιγώς ποινική δίκη, καθώς το παρόν δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα να κρίνει πολιτικές αποφάσεις.

Μετά από όλα αυτά η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του εφοριακού Παναγιώτη Βλάχου , ο οποίος έχει συντάξεις πορίσματα που αφορούν την πρώην σύζυγο του Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μόλντενάουερ και την κόρη του Αρετή. Ωστόσο ,η υπεράσπιση έχει αντιλέξει στην εξέτασή του θεωρώντας ότι έχει διενεργήσει προανακριτικές ενέργειες και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να εξεταστεί ως μάρτυρας. Το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί να εκδώσει την απόφασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα