«ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ»

Νέες σκληρές προειδοποιήσεις για την Ελλάδα. Μονομερής καταγγελία του μνημονίου και μη τήρηση της συμφωνίας σημαίνει και τερματισμό της χρηματοδότησης. Καμία χώρα δεν θα εκβιάσει την Ευρώπη. Αυτό τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γιένς Βάισμαν.


Σε συνέντευξή

του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κεντρικός τραπεζίτης υποστηρίζει ότι «για πρακτικούς λόγους μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει δεν μπορεί να παραμείνει εντός του ευρώ. Άλλωστε, η εμπειρία απέδειξε ότι η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν σφάλμα».

Ακόμη, ο Γιένς Βάισμαν απορρίπτει τις προεκλογικές υποσχέσεις των Ελλήνων πολιτικών που μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα δυσχέραινε τη θέση των άλλων χωρών που εφαρμόζουν τα δικά τους προγράμματα  προσαρμογής και προωθούν μεταρρυθμίσεις «αθόρυβα».

Σε ερώτηση για το εάν η μη εκπλήρωση της συμφωνίας οδηγεί στην έξοδο, τονίζει πως «οδηγεί σε τερματισμό της χρηματοδότησης. Και αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις σε ό,τι αφορά στις πιθανότητες να παραμείνει η χώρα εντός του ευρώ».

Τα ίδια υποστηρίζει ο επικεφαλής της Bundesbank σε συνέντευξή του και στην ιταλική εφημερία Corriere della Sera. Επαναλλαμβάνει δηλαδή, ότι αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα, δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, τότε θα υπάρξει διακοπή της χρηματοδότησης, κάτι που θα μπορούσε να έχει συνέπειες στις πιθανότητες της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Διαβάστε επίσης: ΟΣΜΠΟΡΝ: ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα