ΟΣΜΠΟΡΝ: ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

«Ήρθε ο καιρός των αποφάσεων», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, αναφέροντας επίσης ότι ίσως χρειαστεί να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη για να ταρακουνηθεί η ηγεσία της και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να τερματιστεί η κρίση.

Αναφορές στις εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα είχε η χθεσινή

ομιλία στο Λονδίνο του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζορτζ  Όσμπορν προς τους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη χώρα του. Ο Όσμπορν τάχθηκε ευθέως υπέρ της τραπεζικής ένωσης στα όρια της ευρωζώνης, ως απόρροιας όμως της κοινής νομισματικής πολιτικής (στην οποία το Λονδίνο δεν μετέχει), αλλά και υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων.

«Εάν η έξοδος είναι ο δρόμος που θα επιλεγεί, τότε η ευρωζώνη θα πρέπει να έχει ένα πολύ καλό σχέδιο έτοιμο, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης. Το χειρότερο για όλους μας σενάριο, θα είναι η έξοδος μέλους απ την ευρωζώνη…», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα είναι τεράστιες οι επιπτώσεις για τη βρετανική οικονομία, εάν το ευρώ καταρρεύσει με τρόπο μη συντεταγμένο».

Ταυτοχρόνως, κάλεσε ευθέως πρωτίστως τη γερμανική πολιτική ηγεσία και επικουρικά τις ηγεσίες κι άλλων ισχυρών ευρωπαϊκών οικονομικών, να πράξουν περισσότερα βοηθώντας τα μέλη της ευρωζώνης με τις συγκριτικώς ασθενέστερες οικονομίες, επιτρέποντας να κυκλοφορήσουν τα ευρωομόλογα, στηρίζοντας καλύτερα τις περισσότερες τράπεζες στην ευρωζώνη και επιτηρώντας στενότερα την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών των μελών της ευρωζώνης.

Επίσης, ο Όσμπορν ζήτησε εύχρηστες, προληπτικού χαρακτήρα λύσεις, όταν εκδηλώνονται αναπάντεχα στο πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής λειτουργίας ζημιογόνα συμβάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα