Χιλιάδες ζητούν την παραίτηση του Μόρσι

Οι διαδηλωτές φώναζαν στον Μόρσι «Φύγε» αφού πιστεύουν ότι ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων με το διάταγμα που προώθησε και αποκτά διευρυμένες εξουσίες και ασυλία πρόδωσε την επανάσταση.

Η οργή του κόσμου είναι έκδηλη παρά τις προσπάθειες του Μόρσι να ρίξει τους τόνους λέγοντας προ ημερών ότι η ισχύς του διατάγματος είναι προσωρινή  και πως η εφαρμογή του περιορίζεται σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Σήμερα δεν έλειψαν οι συγκρούσεις νεαρών με αστυνομικούς

οι οποίοι απάντησαν στις ρίψεις πετρών με δακρυγόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας μεσήλικας έχασε τη ζωή του από ανακοπή ενώ από την περασμένη εβδομάδα άλλοι δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Δεν θέλουμε ακόμη έναν δικτάτορα» δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές και πρόσθεσε ότι «κάναμε την επανάσταση για να έχουμε ελευθερία και δικαιοσύνη».

Στις αποψινές διαδηλώσεις συμμετείχαν εκτός από μέλη της αντιπολίτευσης και πολλοί δικηγόροι, δημοσιογράφοι αλλά και ο βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.

«Το κύριο αίτημά μας είναι να αποσύρει το επίμαχο διάταγμα» δήλωσε και ο πρώην επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσσα.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις με μαζική συμμετοχή διεξήχθησαν στην Αλεξάνδρεια καθώς και σε άλλες πόλεις.

Οργή επικράτησε και στις κηδείες δύο νεαρών ενός 15χρονου μέλους των Αδελφών Μουσουλμάνων που έχασε τη ζωή του σε ταραχές στο Νταμανχούρ και ενός 16χρονου που σκοτώθηκε από αστυνομικούς στο Κάιρο.

Από την πλευρά τους οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει για σήμερα φιλοκυβερνητική διαδήλωση την ακύρωσαν από το φόβο κλιμάκωσης της κρίσης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Μόρσι προκάλεσε τις αντιδράσεις της Διεθνούς Κοινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα