ΧΕΙΛΑΚΗΣ-ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΟΠΩΣ ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΚΑΣΤΗ

09:55 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Οι δύο γνωστοί ηθοποιοί περιοδεύουν στην Ελλάδα με τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή.

Οι Λιθουανοί μας πάνε πολύ. Η νεόκοπη μανία του ελληνικού θεάτρου να «εισάγει» Λιθουανούς σκηνοθέτες συνεχίζεται. Στο πλαίσιο τούτο το Φεστιβάλ Αθηνών μετακαλεί τον Τσέζαρις Γκραουζίνις για να σκηνοθετήσει τον «Οιδίποδα Τύραννο». Βεβαίως ο κύριος Γκραουζίνις έχει κι έναν λόγο παραπάνω να ζει και να δημιουργεί στην Ελλάδα,

αφού πρόσφατα παντρεύτηκε με την ηθοποιό Μάρω Παπαδοπούλου. Εν πάση περιπτώσει ο Λιθουανός σκηνοθέτης, η παράσταση του οποίου θα περάσει και από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, επέλεξε έναν θίασο αποκλειστικά από άνδρες. Έτσι, το ρόλο του Οιδίποδα θα ενσαρκώσει ο Αιμίλιος Χειλάκης ενώ την Ιοκάστη (και τον Τειρεσία) θα υποδυθεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Μια ακόμη καινοτομία-αντίφαση είναι ότι ο χορός των Θηβαίων γερόντων θα αποτελείται αποκλειστικά από αγόρια νεαρής ηλικίας. Στην πραγματικότητα ο Γκραουζίνις κομίζει γλαύκαν εις Αθήνας, αν αναλογιστεί κανείς πως στην αρχαιότητα όλοι οι ρόλοι του αρχαίου δράματος ενσαρκώνονταν από άνδρες. Ωστόσο, θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον το πώς το φιλοθεάμον κοινό θα υποδεχτεί το νέο υποκριτικό στοίχημα του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και βέβαια την καινοτόμα –σε σχέση με τη σύγχρονη προσέγγιση του αρχαίου δράματος- ματιά του Λιθουανού σκηνοθέτη στο θηβαϊκό κύκλο.

INFO: 23&24/06 στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα» στο Βόλο, 25/06 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα, 26/06 στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα  Μερκούρη» στη Βέροια, 29&30/06 στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, 06&07/07 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 10&11/07 στις Συκεές, 14/07 στο Αρχαίο Δίον, 06&07/09 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 10&11/09 στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, 13/09 στο Κηποθέατρο Παπάγου, 14/09 στο Βεάκειο στον Πειραιά, 15/09 στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα