ΧΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕΡΚΕΛ – ΟΛΛΑΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΟ- ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΙΛΙΑ

17:30 7/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Αν και η Μέρκελ εμφανίστηκε θερμή ενόψει της αυριανής επετείου για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την συμφιλίωση των δυο χωρών, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Ολλάντ.

Ως μια από τις σημαντικότερες σε διεθνές επίπεδο χαρακτήρισε την φιλία ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, υπενθυμίζοντας ότι: «Σφραγίζοντας την συμφιλίωση ανάμεσα στις δύο χώρες,

οι πρώην ηγέτες τους Σαρλ ντε Γκολ και Κόνραντ Αντενάουερ τόλμησαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, ένα διαφορετικό ξεκίνημα που οδήγησε σε διεθνές επίπεδο σε μια από τις σημαντικότερες φιλίες, την γαλλο-γερμανική φιλία». Τόνισε δε πως: «Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε απέναντι στις σημερινές προκλήσεις», αναφερόμενη στην κρίση της ευρωζώνης.

Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε το ίδιο θερμός ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «L’Union» επεσήμανε πως «δεν πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την γαλλο-γερμανική σχέση ως ένα διευθυντήριο που θα δίνει το δικαίωμα σε Γαλλία και Γερμανία να αποφασίζουν μόνες τους για λογαριασμό της Ευρώπης».

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο ηγέτες θα βρεθούν αύριο Κυριακή στον καθεδρικό ναό της Ρεν για τους εορτασμούς της 50ης επετείου. Στο ναό αυτό σφραγίσθηκε στις 8 Ιουλίου 1962 η συμφωνία συμφιλίωσης των δύο χωρών, με τη συνάντηση των τότε ηγετών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα