«Μπλακ άουτ» στη ΔΗΜΑΡ λόγω… ΔΕΗ

09:24 7/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μπορεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να συμφώνησαν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα, στην ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την «μικρή ΔΕΗ», ωστόσο κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ –κυρίως αυτοί που ανήκουν

στην «μεταρρυθμιστική» μειοψηφία, εμφανίζονται απρόθυμοι να βάλουν και τις δικές τους υπογραφές κάτω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρήγμα

Σε κάθε περίπτωση, Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για σήμερα, καθώς συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, ώστε να συζητηθεί το θέμα. Κατά πληροφορίες του matrix24.gr, ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να εισηγηθεί στα στελέχη της Ε.Ε. και τους βουλευτές του κόμματός του να συνυπογράψει η ΔΗΜΑΡ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, μ’ αυτή την απόφαση του Φώτη Κουβέλη δεν είναι σύμφωνοι όλοι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, κατά πολλούς, δεν αποκλείεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα περί την «μικρή ΔΕΗ» να αποτελέσει και την αφορμή για να εκδηλωθεί το σοβαρό ρήγμα που έχει εκδηλωθεί παρασκηνιακά στο εσωτερικό του κόμματος.

Ήδη, χθες, με δήλωσή του στην εφημερίδα Real News, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός –που εσχάτως «φλερτάρει» πολιτικά με το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, διευκρινίζει με απόλυτο τρόπο ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συνυπογράψει την πρόταση. «Δε θα υπογράψω. Δεν θέλω δημοψήφισμα και δεν συμφωνώ με την πρόταση. Είμαι υπέρ της απελευθέρωσης της ενέργειας, χωρίς βεβαίως η ΔΕΗ να δοθεί προίκα σε ημετέρους ή να δημιουργηθεί ένα νέο καρτέλ»., σημειώνει στην εφημερίδα.

Μάλιστα, παραδέχεται ότι η στάση του αυτή είναι απλώς ένα σύμπτωμα της απόστασης που τον χωρίζει από τη ΔΗΜΑΡ. «Ουσιαστικά είμαι εκτός ΔΗΜΑΡ», είπε στην ίδια εφημερίδα, προαναγγέλλοντας πως δε θα παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κι άλλοι;

Ωστόσο, αν ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν ανησυχεί τη ΔΗΜΑΡ –υπό την έννοια ότι έχει δείξει εδώ και καιρό τις… τάσεις φυγής του- αυτό δε σημαίνει ότι το ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα περιοριστεί στον βουλευτή Β’ Αθηνών. Κατά πληροφορίες, εξαιρετικά προβληματισμένος εμφανίζεται και ο επικεφαλής της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, Σπύρος Λυκούδης, που σκέφτεται σοβαρά να μην υπογράψει την πρόταση περί δημοψηφίσματος. Μάλιστα, αν γίνει κάτι τέτοιο, έμπειρα εσωκομματικά στελέχη θεωρούν δεδομένο ότι το παράδειγμα Λυκούδη-Ψαριανού θα ακολουθήσουν η Κατερίνα Μάρκου και ίσως η Νίκη Φούντα. Σε αυτή την περίπτωση, το πρώτο βήμα για την διάσπαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος θα έχει γίνει –με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δεδομένα και την αριθμητική της «προεδρικής» εκλογής…

Keywords
Τυχαία Θέματα