Μπαρτζώκας: «Υπάρχει συσπείρωση στην ομάδα»

07:16 4/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Μεταξύ άλλων, ο Ελληνας κόουτς των «ερυθρόλευκων» τόνισε: «Έχουμε να κάνουμε με μία πολύ καλή ομάδα, αφού η απόδοση της όλη τη χρονιά δεν έχει αυξομειώσεις. Έχουν κάνει μάλιστα και πολύ καλή χρονιά φέτος. Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στην ποστ επίθεση και επίσης χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της είναι η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και η καλή κίνηση που έχει. Εμείς αυτή την στιγμή νομίζω πώς όλοι έχουν καταλάβει

την κρισιμότητα του αγώνα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να περάσουμε».

Πάντα παίζει ρόλο το ένστικτο των παικτών. Περισσότερο από την τακτική και την προετοιμασία, τις αποφάσεις τις παίρνουν οι παίκτες. Συμφωνώ σε αυτό. Δεν συμφωνώ στο ότι έχουμε μία τόσο έμπειρη ομάδα. Θεωρώ ότι οι Σπανούλης και Περπέρογλου έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από τους άλλους. Επαναλαμβάνω όμως πώς παίζει ρόλο το ένστικτο και εμείς δεν υστερούμε σε αυτό. Είμαι αισιόδοξος.

Όλοι όσοι δουλεύουν κάνουν λάθος κάποιες φορές. Και εμείς οι προπονητές κάνουμε λάθος μερικές φορές. Στην ανάλυση με τα προγράμματα που υπάρχουν μαθαίνεις με αριθμούς λεπτομέρειες απίστευτες για τον αντίπαλο. Δεν είναι δεδομένη η καλή προετοιμασία, παίζουν πολλά ρόλο. Αυτό που είναι γεγονός είναι πώς η ομάδα δείχνει συσπείρωση υπό πίεση και παρά τους τραυματισμούς δεν το έχουμε πληρώσει. Τα καταφέραμε παρά την απουσία των Λο, Πάουελ στο Τελ Αβίβ για παράδειγμα, αλλά και σε άλλα ματς. Τα παιχνίδια είναι πολλά και αν αξίζεις θα περάσεις. Επίσης, ξέρετε ότι αν κερδίσουμε, μπαίνουμε την επόμενη εβδομάδα στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός και πέρυσι επέλεξε να παίξει έναν τέτοιο ρόλο παιχνιδιού, τρέχοντας περισσότερο. Της ταίριαζε της περυσινής ομάδας η πολύ καλή άμυνα, έλεγχος στο ριμπάουντ και αυτό έδινε δυνατότητα στο τρανζίσιον. Εμείς πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλή επίθεση. Το πρόβλημα είναι όταν δεν παίζουμε καλά στην επίθεση, να μην επηρεάζεται η άμυνα μας. Το πάω ανάποδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα